30 Mart 2009

Yazsam bulur muyum acaba?

Bir ara Temizilik yaparken adlı yazımda neyi nereye koyduğunuzu not edin demiştim ya, ben hala akıllanmadım. Gözlük kutumu dolayısıyle içinde bulunan Memory-Stick’imi arıyordum o zamanlar. Sürekli çantamda gezdirdiğim şeyler aramalarımdan ve o yazımdan bir gün sonra nerden çıksa iyi? Çalışma odasındaki dolabın en alt rafındaki sepette bir poşetin (!) içinde. Bir de poşete koymuşum ya inanamıyorum bana! Tamamen iç güdüsel olarak bir de oraya bakayım demiştim, gözlerime ve kendime inanamamıştım. Şizofren miyim, uyur gezer miyim neyim bilemedim o an.

Bu seferki kurban siyah kemerim. Daha iki hafta önce yine çalışma odasını toplarken (evet en çok dağılan yer burası) çek yatın üzerinde bulduğum kemerime “Aaa bu burdamıymııış, ne zamandır arıyordum” diyerek bulduğuma pek bir sevinmiştim. Gelin görünki sonrasını hatırlamıyorum!! Hafızamdan tamamen silinmiş sonrası. Onu aldım nereye soktum hiç bir fikrim yok. Siz olsanız nereye koyardınız? En mantıklı yer elbise dolabı değil mi? Yok anacım orda da yok! Dün koskoca elbise dolabını boşalttım, tüm çekmecelere baktım, en olmadık yerlere: banyo dolaplarına, kapı arkalarına, çamaşırhaneye, 2. elbise dolabına, büro malzemelerinin bulunduğu dolaba, yatağın altına, üstüne, çantalarımın (!) içine, bavulların içine baktım yok yok yok! Bir de mutfağa mı baksaydım acaba? Benim kararım belli olmaz, hafıza arada gidip geliyor sanki. Hayır pasaklı değilim, bunu kabul etmiyorum! Evim düzenlidir ama BAZI dolapların içi bayram yeri misali ama olsun o kadar canım aaa.

Son zamanlarda yazıyorum ya böyle yapmak istediğim şeyleri falan, sonra görüyorum ki, yazdıktan sonra her şey yoluna girivermiş. Demek ki böyle ufak dertleri paylaşmak lazım. Heralde bazılarınızın “yazıııık, bulsa bari" ya da "istediklerini halletse bari” şeklindeki duaları kabul oluyor:) Allah sizden razı olsun!

Ya da yazdıktan sonra bilinç altımda bir tarama gerçekleşiyor, bu da bir ihtimal.

Bu defa nereden çıkacak inanın ben de çok merak ediyorum. Fazla monoton yaşıyorum heralde, hayatıma "renk" katıyorum! Bazen kendimi değerli eşyasını evin bir köşesine güzelce saklayan, sonra da bulamayan yaşlı teyzelere benzetiyorum ki, onlara da haksızlık etmiş olmayayım. B12 de eksik değil ama hayırlısı. Sanırım beyin jimnastiği yapmam lazım.

8 yorum:

Defnenin Annesi dedi ki...

Aynisini bu aralar bende yasiyorum. Daha almanyadan gelmeden önce oldu böyle birsey, sevgili bana ucagin reservasyon kagidi verdi ve "bunu sakla belki lazim olur" dedi, bende öyle bi saklamisim ki ben bile bulamadim :-) hala yok neyseki sorun cikmadi. Ben hep emzirmeye yoruyorum bu tür seyleri. Emzirken "verblöden" yapiyormusun yaaaa... insallah gecer diyorum. Ama kalicak galiba... Yani sorununla yalniz degilsin :-)

Barbygirl_here dedi ki...

Hepimize oluyor bu unutkanlik...O seyi bulunca da nasi mutlu oluyoruz degil mi???

Cekyatin altina baktin mi :)

^zeynep^ dedi ki...

@Defnenin annesi, iyiki lazim olmamis o kagit:) hadi seninki emzirmekten, benimki neden acaba;)

@FerahFeza'cim kiz bakmam mi, baktim tabi. Evet bulunca kendi kendimize sürpriz yapmis oluyoruz:))

Adsız dedi ki...

aaa totem diyosun :)
bence bulmussundur bile coktan Zeynepcim coktan.

ayci dedi ki...

ben kaybetmemek icin toplamiyorum :)

^zeynep^ dedi ki...

@Kirazsevdasi bulamadim:((

@Ayci yaw eskiden ben de öyleydim, o günlere mi dönsem?

ayci dedi ki...

bana sorarsan...dön :)

AskinAy dedi ki...

canimsin bende bu aralar sabahlari taragimi bulamiyorum sagolsun oglus aynanin önünden kaciriyor nerelere koyuyorsa artik ara dur yok birde sabahin körü acele evden cikmak gerekince fenalik basiyor vallahi ve dedigin gibi özenle sakladigim zamanlardada kendimiz bulamaz hale geliyoruz bazen cidden:)sevgiler gülüm...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...