11 Temmuz 2013

diren göbüş - çatlaklara karşı diren =)

Hamileliğim boyunca göbüşüm için özel bir yağ kullanmayacaktım. Çatlayacağı varsa ne yap et çatlar o zaten diye. Çevremde hiç yağ kullanmadan bir tane çatlağı olmayan kişiler var çünkü.
Sonra arkadaşımın biri, boş ver sen yine de kullan, hamileyken önemsemiyorsun, ama doğumdan sonra çok rahatsız oluyorsun o çizgilerden, en azından elinden geleni yapmış olursun, dedi. O vur dedi, bense öldürdüm galiba, çünkü :

Hamileliğimin 3. ayında başladım yağlanmaya - her gün hem sabah hem akşam olmak üzere. (tabi arada düzen gidiyor)

Burada bulamadığım, türkiyeden alabileceğim tek bir kakao yağı kalmıştı. Aktarda bana verdikleri kakao yağı cildimi yaktı. Bu normal değil dedim, ve yoğun bir şekilde kakao kokuyordu, böğğğ, çöpe attım 4 şişeyi. Zaten şişesi 4 liraya doğal yağ mı olurmuş, salak ben. Her aktara güvenmiceksin.
Aman o da eksik oluversin dedim ve buradan, güvenilir bir siteden sipariş verdiklerimle fazlasıyla iyi yağlandığımı düşünüyorum, bunlar benim türkçeleştirdiğim yağlarım, isimler garip gelebilir:

- Havuç yağı (buna yeni başladım, ayrıca iyi bir bronzlaştırıcıymış, ama ben o amaçla kullanmadığım için bişey diyemem)
- Avokado yağı (özellikle çatlaklara karşı iyi olduğu ve Shea Butter'la kullanılması daha iyi sonuç vereceği yazır. Doğal Anti-Aging ürünü!! arada göz altlarıma da sürüyorum =) yağlı çiltlere avokado maskesi / yağı önerilmiyor
- Hint cevizi / küçük hindistan cevizi çiçeği yağı
- Buğday tohumu yağı

- Badem yağı (şimdiye kadar göbüşüme kullandım, tüylendirdiğini öğrenir öğrenmez bıraktım, çünkü baktım göbekte gerçekten tüyler arttı, kalanını artık saç uçlarıma filan kullanırım.
Kayısı çekirdeği yağı (bu da badem gillerden, bunu da kullanmıyorum artık)

Tüm yukarda saydıklarımdan azar azar avucuma koyup, fındık kadar Shea Butter'ı da avucumda veya direk göbeğimde eritip masaj yaparak dağıtıyorum.

Shea Butter'ı yeni keşfettim ve faydaları saymakla bitmiyor, araştırın derim. Hayatımın geri kalan kısmında da bolca kullanmayı düşünüyorum, hem doğal ötesi, katkısız, kokusuz, hem yığınla alınan kremlere göre daha  ekonomik. Ayaklara, ellere, diz ve dirseklere, göz altına, dudaklara, bebelerin popoya kadar kullanılabilir ve az da olsa güneş koruyucu etkisi de varmış. Koku, koruyucu madde yok içinde, tamamen doğal.

Sabahları da daha kolay olduğu için hazır bir karışım var onu kullanıyorum:
"Güvem (eriği) çiçeği yağı" hamilelikte önerilenlerden biri bu ve cildi gerçekten yukarda saydığım yağlara göre çok daha pürüzsüz hale getiriyor, bebek cildi gibi yapıyor. İçinde aynı zamanda jojoba, huş yaprakları özü, sarı kantaron özü/yağı her neyse işte ve bir kaç uçucu yağ eklemişler.

Kullandığım yağların markası Melvita, organik ve vegan ürünler,

Hadi dedim olmuşken bir de hiç bir yan etkisi olmayan Schüssler tuzlarıyla mineral takviyesi alayım. 1 ve 11 numara (yani Calcium Fluoratum ve Silicea)

Tüm bunlara rağmen çatlarsa artık bilemiyorum, belki daha beter olmasını önlemişimdir diye avuturum kendimi.

Bence çatlaklara karşı direnmenin en basit yolu, elden geldiği kadar hızlı kilo almaktan kaçınmak, bol su içmek, stresten uzak durmak (stres cildi yıpratıyor sonuçta) ve son olarak elimizde olmayan bir şey daha; iyi genlere sahip olmak

Sonucu doğum sonrası görücez artık =)


3 yorum:

GeCe dedi ki...

sadece bebe yagi kullandim iki sise bitirdim biri nivea digeri johnson baby idi, devasa bir karna ragmen sifir catlakla bitirdim ben hamileligi

nergisce dedi ki...

oyyy hayirli olsun zeynepcim :)

^zeynep^ dedi ki...

GeCe'cim çok sanslisin,
bebe yagi da var evde. Yegenim dogdugunda fazla almisim, onu kullanirim digerleri bitince :)

Nergis'im,
tesekkür ederim canim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...