29 Haziran 2011

bez pasta - minik minik projelerden bir tanesi

Demiştim ya geçenlerde, minik minik projelerim var diye. Onlardan bir tanesi buydu. Daha farklı daha kreatif bir şey olabilirdi belki ama bu benim yaptığım ilk bez pasta olduğu için bana göre büyük ve değişik bir projeydi =D

Ne zamandır yaptım duruyor evin baş köşesinde, bebişin gelmesini bekliyordum, buraya daha erken koysaydım fotoğraflarını annesi görecek, sürprizi kaçacaktı. Ama nasıl can atıyorum hediyeyi emanet etmek, paylaşmak için, nihayet kısmet oldu. Zamanla diğer miniş projelerime de gelecek sıra ;)

Nasıl yapıldığını bir çok çeşitli DIY videolarında izleyerek, elimdeki malzemelerle bana göre yapılışı en uygun biçimde hazırlamaya çalıştım. Bir çok videoda minicik bezleri yuvarladıktan sonra lastikle sabitleştiriyorlardı, o lastikler hem hijyen açısından hem bezde iz bırakma açısından içime sinmeyince, oldukça ince kağıtları şeritler halinde kestim, yuvarladığım bezleri onlara sardım ve bantladım. Benim tavsiyem (ben bunu malesef daha sonra okudum bir yerde) en küçük boy bezlerden almayın, ben yaptım siz yapmayın, hani eğer yapmayı düşünürseniz. Böylece bez pasta daha uzun süre "süs" görevi görür. (Bu arada evimin baş köşesi birden pek boş kaldı dün hediyeyi hastaneye götürünce, o derece özdeşleşmiş.)

 
 
 

       ve en son hali:


7 yorum:

Barbygirl_here dedi ki...

Wow, supersin Zeynep'cim,harika olmus, cok begendim,ne guzel de susler oyuncaklar eklemissin,cocuklara neler neler satiliyor degil mi :)
Begendi mi kardesin?

:)

^zeynep^ dedi ki...

FerahFeza'cim,
çok begendiler, sevindiler hem. Onlar sevinince ben de sevindim vs. vs. =D
ya sorma o kadar çok sey var ki, en zor kismi alacagim oyuncaklara karar vermek oldu.

AskinAy dedi ki...

oooo emegine saglik caniim cok ama cok cici olmus!!

^zeynep^ dedi ki...

AskinAy,
sagol canim, çok eglenceliydi yapmasi:)

ayci dedi ki...

bence sen sürekli proje yap ;)

Semi`nin Mutlu Elleri dedi ki...

Süper olmuş, ilk defa yaptığınıza inanmak zor!

^zeynep^ dedi ki...

Ayci,
valla güzel olur, olabilir... :)

Semi'nin Mutlu Elleri,
Tesekkür ederim =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...