28 Haziran 2010

izledim - Changeling


Taaaaa geçen sene bu listeye eklemişim bu filmi... bu kadar zaman sonra nasip oldu izlemek. Hepsini izledim neredeyse, sadece P.S. I Love You kaldı.

Changeling ise son zamanlarda izlediğim en etkileyici filmlerden biriydi, bunda hikayenin gerçek olmasının da katkısı büyük elbet. Filmin ilk 10 - 15 dakikası durgun gibi başlıyor, ben hatta Angelina'ya 6 çocuk annesi olmasına rağmen rolünü bir türlü yakıştıramadım, ne bileyim, kendisini genelde aksiyon filmerde bir Lara Croft, Bayan Smith, veya Wanted'da Fox olarak görmeye alıştığımdandı galiba. Tabi daha sonra filmin hikayesi sayesinde Angelina'nın oyunculuğunu unutuyorsunuz ve ne oldu, ne olacak acaba derken film hızla ilerliyor.

Gerçek hikayelerden uyarlanan filmler favorilerimdir.
İzleyipte tavsiye edebileceklerim:

American Gangster (hırs yüklü)
The Pursuit of Happyness (duygu yüklü / mücadele)
21 (trajikomik)
The Exorcism of Emily Rose (aklıma geldikçe hala tırsıyorum ama izlemem bi daha)
Schindler's List (duygu yüklü)
In America (multi duygu yüklü)
Cast Away (yaşam mücadelesi)

Bir de Angelina'ya "kuzum, bir dirhem et, bin ayıp örter" diyesim geldi. İmrenilecek bir yeri yok, acıdım resmen.

2 yorum:

öziii dedi ki...

benim de izlemek istediğim ama malesef izleyemediğim bir film ''changeling''...inşallah bende izlerim kısa zamanda.uzun zamandır sinemaya gidemiyorum ve kendimi bu konuda iyi hissetmiyorum:S.ve Angelina ya bizim türk kebaplarından yedirsek mi nee biraz can kan gelsin:P:D:D...

Bucanni dedi ki...

Canım bu listeyi hemen bir yerlere eklemem lazım. Yaşanmış hikayeler benim de favorim. Teşekkürler tavsiyelerin için. Çok öptüm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...