2 Nisan 2009

Arşiv'den Güney Afrika + ek yorum

Beijing 12 933 km
London 9623 km
Tokyo 14 724 km
Berlin 9 575 km
Sydney 11 642 km
Rio de Janeiro 6 055 km
Jerusalem 7 468 km
South pole 6248 km
New Delhi 9 296 km
New York 12 541 km
Güney Afrika demişim burda ama, gerisi yok sanma!:)

Bilgisayarın arşivini kurcaladım biraz, daha doğrusu Aşkımın dosyalarını. Niyetim kötü değildi sürpiz yapmak istedim sevgiliye.

Bu aralar malum evden dışarı çıkma imkanı yok, yeni yerler keşfetmeye vakit yok. O halde ne yapıyoruz, daha önce bahsetmediğim yerlerden bahsediyoruz. Güzel fotoğrafları paylaşıyoruz.

Aşkımın dosyalarını karıştırdım çünkü o gitti Güney Afrika'ya, yani Cape Town'a, ben gidemedim. O zamanlar evli değildik zaten. Futbol takımıyla 10 günlüğüne kampa gitmişlerdi. 2005 yılının Ocak ayında. Burası hem sıcaktı ve saat farkı nedeniyle de ideal bir yerdi antrenöre göre.

Dedim ya, gidemediğim için fazla anlatamayacağım ayrıntıları. Aklımda kalanları aktarayım. Yukarda görmüş olduğunuz kolaj'da futbolcu arkadaşlarımız antreman niyetine 1087 metre yükseklikteki Table Mountain denilen dağa tırmanarak 2,5 saatte (yanlışım varsa düzeltilecektir) çıkıyorlar. Table denmesinin sebebi dağın tepesinin dümdüz olması. Şu linkten Google fotoğraflarına da bakabilirsiniz.

Alttaki kolaj ise başka bir gün iki okyanusun (Atlas ve Hint okyanusları) birleştiği yere gidilen gün. İki okyanusun suyu sanırım birbirinden farklıymış ve birbirine karışmıyorlarmış.




Cape of Good Hope - Kap der Guten Hoffnung - Ümit burnu denilen yerden manzaralar.






Bugün Güney Afrika denildiği zaman aklıma gelenler şöyle:
Doğa ile şehirin birleştiği halde aralarında nasıl bir uçurum varsa
zengin ve fakirin de öyle!
Akşamları olmak üzere mümkün olduğunca yalnız gezilmemesi gereken bir yer. Kriminalite üst seviyelerde.
Dilencilere para vs. verilmemesi sağlık açısından iyi olur, 1 iken 10 oluverirler.
Çöpe atılan yarım dondurmayı bir dilenci o anda çıkarıp yemeye başlarsa, şaşırılmaması gereken bir yer.
Bir beyaz (en az siyahlar kadar beyazlar da var, zaten ülkenin hakimiyeti beyazların elinde) son model arabsını kaldırım kenarına park ederken, aynı kaldırımın üzerinde yatan yoksul siyahlar olan bir yer.
Büyük şehir.
Güzelliğiyle etkilediği kadar insanların farklı yaşam koşulları da etkiler.
Her şeye rağmen gidilesi, görülesi bir yer.



Gitmiş görmüş biri olarak Aşkım'dan gelen yorumu da ekleyeyim tam olsun:

merhabalar:)

dev alis-veris merkezleri olan da bir yer cape town. ayrica güney afrika'nin 2 baskentinden biri. gitmisken safari yapilmadan gelinmemesi gerekir. ancak sartlar elvermiyorsa gelinebilir de.

ayrica cape of good hope'a giden yolda, bolca deve kuslari ve baboon dedikleri habes maymunlarida göze çarpiyor. bu habes maymunlari bilinçsiz turistler için büyük tehlike. her türlü yiyecek ve içecege saldiran maymunlar, oldukça da agresif ve saldirganlar. kesinlikle beslemeye kalkmayin! mesela yaninizda getirdiginiz sandviçini söyle manzaraya dogru yemeye hazirlanirken hafif bir esintinin ardindan ellerinizin bombos oldugunu farkedebilirsiniz. bu maymunlarin disinda cape of good hope'da hayallerin sonsuz derinliklerine dalabilir, türk filmlerinin unutulmaz ask sahnelerini gözünüzde canlandirabilirsiniz:) tam orada pembe boyali bir kulübe kurmak isteyebilir, ecel gelene kadar buradayim diyebilirsiniz.

sehir hayatina dönecek olursak; gündüz yalniz basiniza ana caddelerde gezebilirsiniz ama yine de toplu halde gezmek ve dolasmak manen ve madden sizi rahatlatacaktir. taksi ücretleri oldukça uygun(du). hala öyle olabilir. inanilmaz büyük bir alis-veris merkezi var. sadece disindan gördügüm ve duydugum kadariyla sunu söyleyebilirim; valla çok büyük!! cevahir ne ki, metro, akmerkez ne ki...

gece hayatini sevenler için gelsin. cape town gece hayati çok hareketli. her aksam biryere takilabileceginiz bir çok mekan var.

okyanusun serin sularinda serinleyebileceginiz çok güzel kumsallar da mevcut. özellikle o beyaz, incecik kum sizi büyüleyebilir. en azindan ben büyülendim:) su genel olarak serin. ne de olsa okyanus.

ayrica güney afrika'da her milletten insanla karsilasmaniz mümkün. o derece çok milletli bir yer. kisaca budur güney afrika, cape town...



13 yorum:

nazo dedi ki...

Günaydınn..
İlginçmiş, fotoğraflar çok canlı ama sanki biraz daha korkutucu.. Kalabalık bir grupla güzel bir gezi olurdu aslında ;)

^zeynep^ dedi ki...

@Nazo'cum günaydin! evet güzel ama ürkütücü:) hem kalabalik bir grupla eglenceli de olur.

L@L dedi ki...

Canım fotoğraflar müthiş :) Penguenler çok şirinler ya bayılıyorum onlara :)Gidip görmek isterim inşallah birgün :)

Unknown dedi ki...

Güney Afrika linkini vermemiştim fazla foto yok diye ama bak hemen de almışsın mesajı zeki bayan seni :))

Ahh şu sömürgeler yok mu.. İçim acıyor!!

O okyanusun mucizesi beni hep etkilemiştir, rabbin hikmetlerinden biri görebilen için..

^zeynep^ dedi ki...

@Lal'cim penguenleri ben de çok sirin buluyorum - insallah!:)

@çilegim öyleyimdir huyum kurusun:P
Daha fazla fotograf koymak gelmemisti aklima, ben gidip bir arsivi yokliyim yeniden!:) gaza geldim:))

Sorma güzelim, sömürgeler...

Ben okyanuslarin farkli olabilecigini düsünmemistim. Duyunca sasirmistim baya - haklisin!

Defnenin Annesi dedi ki...

Fotoraflar harika... Siyahlarla Beyazlarin farkliligi bazi ülkelerde hic bitmicek malesef.

Adsız dedi ki...

merhabalar:)

dev alis-veris merkezleri olan da bir yer cape town. ayrica güney afrika'nin 2 baskentinden biri. gitmisken safari yapilmadan gelinmemesi gerekir. ancak sartlar elvermiyorsa gelinebilir de. ayrica cape of good hope'a giden yolda, bolca deve kuslari ve baboon dedikleri habes maymunlarida göze çarpiyor. bu habes maymunlari bilinçsiz turistler için büyük tehlike. her türlü yiyecek ve içecege saldiran maymunlar, oldukça da agresif ve saldirganlar. kesinlikle beslemeye kalkmayin! mesela yaninizda getirdiginiz sandviçini söyle manzaraya dogru yemeye hazirlanirken hafif bir esintinin ardindan ellerinizin bombos oldugunu farkedebilirsiniz. bu maymunlarin disinda cape of good hope'da hayallerin sonsuz derinliklerine dalabilir, türk filmlerinin unutulmaz ask sahnelerini gözünüzde canlandirabilirsiniz:) tam orada pembe boyali bir kulübe kurmak isteyebilir, ecel gelene kadar buradayim diyebilirsiniz. sehir hayatina dönecek olursak; gündüz yalniz basiniza ana caddelerde gezebilirsiniz ama yine de toplu halde gezmek ve dolasmak manen ve madden sizi rahatlatacaktir. taksi ücretleri oldukça uygun(du). hala öyle olabilir. inanilmaz büyük bir alis-veris merkezi var. sadece disindan gördügüm ve duydugum kadariyla sunu söyleyebilirim; valla çok büyük!! cevahir ne ki, metro, akmerkez ne ki... gece hayatini sevenler için gelsin. cape town gece hayati çok hareketli. her aksam biryere takilabileceginiz bir çok mekan var. okyanusun serin sularinda serinleyebileceginiz çok güzel kumsallar da mevcut. özellikle o beyaz, incecik kum sizi büyüleyebilir. en azindan ben büyülendim:) su genel olarak serin. ne de olsa okyanus. ayrica güney afrika'da her milletten insanla karsilasmaniz mümkün. o derece çok milletli bir yer. kisaca budur güney afrika, cape town...

^zeynep^ dedi ki...

@Defnenin Annesi malesef öyle!:(

Moonish (moonsun) dedi ki...

Muhtesem fotograflar :)) Gidip gormus kadar oldum :)) ama yine de gidilesi gorulesi yerler :))

^zeynep^ dedi ki...

@Moonish'cim ben de fotograflardan biliyorum orayi, gidip görmek bir baska güzel olur elbet!:)

Barbygirl_here dedi ki...

Harika fotograflar ve bilgiler...
Gitmis gormus kadar oldum :)

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Geçen yaz ben de oradaydım. Gerçekten harika bir yer. Güvenlik sorunu hariç tabii :)

^zeynep^ dedi ki...

@Recep Hilmi Tufan hosgeldin. Evet güzel ama tehlikeli, olsun o kadarlik:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...