25 Kasım 2008

Sony'e Canon'la ihanet



Daha önce de bir yazımda anlatmıştım fotoğraf çekme kursuna başlayacağım diye. Geçen Salı başladım ve bugün dahil olmak üzere daha 5 defa 3 saatlik kurs var. Bu kurs "yolun başında olanlar" kursu. Bir sürü detay, hepsini kafamda nasıl tutacağım bilemiyorum ama inşallah işime yarar diye düşünmeden edemiyorum.

Hani bir yere giderseniz, etkileyici bir manzara ile karşı karşıya kalırsınız, bunu anılarınıza dahil etmek için fotoğrafını çekersiniz ve ortaya bambaşka bir kare çıkar. Yani fotoğraf aynı büyüyü yansıtmaz. Bu durum beni çileden çıkarırdı. Bunu özellikle İstanbul fotoğraflarında farkettim. Bir türlü istediğim gibi olmuyordu fotoğraflar ve aynı manzaranın bin tane karesi alınırdı, istenilen sonuç elde edilene kadar. Cahillik işte dicem ama bütün suç fotoğraf makinesinde! Şimdi Sony'ciğimin pabucu tarafımdan dama atılmış durumda ve ben Canon'umu Ocak ayında inşallah tekrar İstanbul'da testten geçiricem (tabi kendimi de) ama bu defa da hava durumu yan çizebilir. Suç yine bende olmayabilir. Hadi bakalım hayırlısı.

Üstteki kuğu fotoğrafı şu anda pencereden dışarı baktığımda mevsime uygun görünmüyor ama daha geçen hafta Lugano'da çektim. Hava muhteşemdi. Avrupa'nın en uzun tünellerinden biri olan (hatta en uzunu muydu?) Gotthard tünelinden (17 km) bir geçiyorsun, sanki başka bir dünyaya gelmiş gibi oluyorsun. İnanılmaz bir duygu bu!!! Neyse bu ayrı konu.

Yeni makinamın modeli Canon EOS 450D

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Fotoğraf harika gerçekten bende senin gibi aynı dertten muzdaribim. Fotoğraf çok güzel eline sağlık

L@L dedi ki...

Zeynepcim fotoğraf harika! Bende bu konuyla ilgili bir kursa gitmek istiyorum! Yeni fotoğraf makinanı güle güle kullan :) Bu arada modelini yazarmısın canım :)

Çok sevgiler!

^zeynep^ dedi ki...

Teşekkür ederim Arkadaşlar! Eğer fırsat bulursanız böyle bir kursa gitmenizi tavsiye ederim. Bir iki şey öğrenince insan nerede hata yaptığını biliyor ve tekrarlamıyor. Bu fotoğrafı yeni makinamla daha kursa başlamadan bilinçsizce çekmiştim, tabi hava güzel olunca iyi oldu:-)

Adsız dedi ki...

450D aahhh aaahhhh :)))

^zeynep^ dedi ki...

Hayırdır Rahşan'cığım? Pek bir içli ah çektin:-)

Adsız dedi ki...

ben 350d'yi aldigimda 450d daha cikmamisti, e cikinca da simarik cocuklar gibi "bananeee bunu istiyorummm" yapmadim tabi! daha uzun bir süre de yapamam, cünkü okadar temiz kullanirim ki bu tür aletleri, hic eskimezler :)) ama sen güle güle kullan :) merakla bekliyorum yeni fotograflari :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...