- 2 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı un
- 10 tane kuru incir
- 1 su bardağı ceviziçi (1 paketi 200 gram hemen hemen 1 su bargağı yapıyor)
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tereyağ (borcamı yağlamak için)
Kreması için
- 1 litre süt
- 7 yemek kaşığı tozşeker
- 7 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Önce fırını 180 dereceye getirelim ;-)
Cevizleri iri olacak şekilde çekin veya bıçakla doğrayın.
İncirleri 15 dakika ılık suda bekletip, küçük küçük doğrayın.
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıncaya kadar (mikserle 5 dak.) çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip 1 dakika daha çırpın.
İncir ve cevizleri ekleyip karıştırın. Tereyağıyla yağlanmış borcama dökün. (Pişireceğiniz borcam en az 7-8 cm derinlikte olmalı, yoksa üzerinde krema ekleyecek yer kalmaz.)
180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. (yumurtalı olduğu için çok çabuk kızarıyor, hemen çıkarmayın iyice kızarıp, pişmesini bekleyin)
Çıkarıp ılınmaya bırakın.
Kreması için; süt,yumurta, un ve şekeri çırpın, karıştırarak pişirin. 2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan indirip tereyağını ekleyin. Karıştırarak yağı eritin. 10 dakika bekletip, ılınmış olan tatlının üzerine dökün. Soğuduktan sonra dilim dilim keserek servis yapın.
Afiyet olsun!
Ayrıca: Türkiye'de su bardakları 2 dl imiş, burada ise bir su bardağı 2,5 dl. Tarifleri tutturamama sebebinin bundan kaynaklandığını sonradan öğrendim:-)
3 yorum:
ellerine saglik, cok güzel görünüyor :)
Sağol Rahşan'cım:-)
cok güzel görünüyor... tarif'i caliyorum... :D
Yorum Gönder