9 Ekim 2012

ben bayılırım çam kokusuna - marmaris

Ege Akdeniz kıyılarını gezmişken bir kere de tekne turu yapmadan olmaz dedik ve bunu en iyi Marmaris'te yapabiliriz diye düşündük, YANILMIŞIZ! Tekne turu berbattı, görgüsüz ingiliz turistler daha da berbattı. O kadar çok tekne turları var ki, bence yasaklanmalı, ya da sınırlandırılmalı, deniz acayip kirlenmiş (sanki bir yağ tabakası vardı tenizin üstünde / mazot da olabilir) ve ben gittiğimiz hiç bir yerden, verdiğimiz hiç bir moladan zevk alamadım, sırf stres. Ancak tanıdığınız, bildiğiniz şirketler varsa öyle belki.

Ama en azından 2 geceliğine kaldığımız çok güzel bir mevkii ve yol üstünde çok güzel bir sahil görmüş olduk. Tatilimiz genelde anlık kararlarla geçti, rotamız belliydi hep ama google maps sağolsun, bulunduğumz yollarda nerede bir sahil, bir şey varsa mola verip, öyle devam ediyorduk yolumuza. Otellerde de aynı şekilde, aynı günün sabahında rezervasyon yaptırdığımız da oluyordu.

Genelde macera olsun diye dağ yollarından geçmeyi tercih ediyorduk. Farklı köyler görüp bu dağların tepelerinde nasıl kalıyorlar diye de hayret ediyordum ben açıkçası.

Gündüz gözüyle çıkıldıysa yola, ve depoda benzininiz yeterliyse (yolda kalmışlığımız da oldu benzinsizlikten!!!) dağ yollarından, çam kokusunu ciğerlerinize çeke çeke geçin o yollardan, valla. Ben bayılıyorum çam kokusuna!!!





Ve Marmarise giderken ki o eşsiz manzara, doyamıyorum, her gidişimizde mutlaka burada mola veririz, asla es geçmeyiz.





Marmarise varmadan önce Akyaka da mola verdik. Müthiş bir yer. Ormanın içinde kamp yapanlar vardı, biz arabayı epey uzağa parketmişiz, bilmediğimiz bir yer tabi. Ormana girdiğimiz anda en az 4 köpek havlayarak üzerimize doğru koşmaya başladılar, pis tırstık ha, ne bilelim oraların onların mekanı olduğunu =)

Yakınımızdaki bir adam köpeklere taş fırlattı da öyle gittiler, yoksa paramparçaydık yani, şoktan yerimizden kıpırdayamadık. Az ilerde şezlongların bulunduğu bir işletme vardı ama biz kendi halimizde takılmayı istedik, kimsecikler yoktu, çok sakindi. Deniz mükemmeldi.














Kaldığımız otelin girişi. Merkeze 7 km uzaklıktaki Aktaş mevkii'ndeydi. Bir daha yolum düşerse, aynı yer, aynı otele giderim, aynı beach clublarda takılırım. Çok mütevazi, sakin, marmarisin içinden çok daha temiz bir yer. Otel küçük ama temiz ve çalışanları çok ilgiliydi gerçekten. Otele ait plajlar yok ama çok yakınında 3 tane işletme var, eğer tüketim olursa şezlonglar ücretsiz oluyor, eh zaten mecburen birşeyler yenilip içiliyor.
Yani herşey çok uygun ve 4'4'lüktü kanımca.





Gün batımıyla hem Marmarise hem bu yazıya veda !!!

4 yorum:

Zeynep'in Evi dedi ki...

Ohhh mis gibi....

^zeynep^ dedi ki...

Zeynep'in Evi,

ilaç gibi :)

Barbygirl_here dedi ki...

Bu sene ikimiz de, farkli zamanlarda Marmaris'te olmusuz :) Ama senin fotograflar harika.Boyle kalabaliktan uzak,e$inle birlikte gonlunce gezip eglenmek super olmali,boyle bi tur akilda olmali,en iyisini yapmissiniz Zeynep'cim ^__^

^zeynep^ dedi ki...

FerahFeza'm
insallah bir gün de ayni zamanlarda ayni yerlerde oluruz da beraber tatil yapariz, ay bak hayali bile nasil güzel!! insallllah ! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...