2 Ağustos 2012

yaşadığın yer


Geçenlerde ya televizyonda duydum, ya da bir yerde okudum, hiç hatırlamıyorum nereden aklımda kaldığını, (kafamın içinde yoğun trafik olduğundan, çekmecelere yerleştiremiyorum bu aralar gördüklerimi duyduklarımı) uzun lafın kısası, diyordu ki:

"İstanbul'u sevmek istiyorsan, turist gibi yaşamanın yollarını bulmalısın."

Ya da bunun gibi birşeydi işte. Hatırlayan varsa bana da hatırlatsın lütfen :) Sonra düşündüm ben bu güzel sözün üzerine, bu sadece İstanbul için geçerli olamazdı elbette, dünyanın neresinde yaşarsan yaşa, hayatın monotonlaşmışsa, her yerde sıkılırsın bence.

Bu yüzden güzellikleri, değişik şeyleri görmek için illa ülkenin / dünyanın diğer ucuna gitmek gerekmiyor. İnsana hep ulaşması zor olan yerler mi cazip gelir bilmem ki. Bazen burnumunzun ucundaki şeyleri görmezden geliyoruz, ya da "aman zaten şurası, her zaman gidilir" diyor ve hiç bir zaman gitmiyoruz :) Ben çok duydum, Denizli'de yaşayıp, Pamukkale'yi görmeyen, Antalya'da yaşayıp denize girmeyen, İsviçre'de ömrünü tüketip, bir kez olsun dağlara çıkmayan. Bu örnekler çoğaltılabilir.

Yani, bundan sonra turist gibi takılıcam, deliye her gün bayram misali, ben de her gün turist olurum ne var yani :)

Tez zamanda önce evime, sonra iş yerime en yakın müzeyi görmeye gideceğim :) Taşıması çok güç olsa da, fotoğraf makinamı da yanımdan ayırmayacağım. Her yerde Japanese'ler gibi dolaşıcam bundan böyle.

***

Resim:
Osman Hamdi Bey
"Saçlarını taratan kız"



3 yorum:

Syhn dedi ki...

onu ben dedim ben, bir şehrin tadını en iyi turistler çıkarıyor dedim ben dedim :))))

bu sehirde çok saklı hazine var, sıkça bilinmedik yollara sapıp keşfetmeli ;)

^zeynep^ dedi ki...

Ay Seyhaaan,
hahayyyyt =D dogru kiz, nerde okudum diye düsün allah düsün bulamadim... agzina saglik, unutmam artik senin söyledigini! =)

Sen bi de istanbul'da yasiyorsun, hazinenin içinde. Ben de daglar, ovalar, inekler falan, onlari kesfedicem insallah ;)

GeCe dedi ki...

çok güzel bir noktaya dikkat çekmişsin doğru valla ben de öyle yapıcam en azından ayda bir bile olsa, bu şehirde bir yıldır yaşıyorum tek bir müzesine bile gitmedim daha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...