13 Mayıs 2009

cici filmler

Aslında şuraya bi düzine şikayet sıralayacağım ama en iyisimi dün bize keyifli bir akşam geçirmemizi sağlayan iki birbirinden sevimli filmden bahsedeyim.


Şikayetlerimden birini mecburen yazmak zorundayım. İş yerinden bloguma doğru düzgün giriş yapamıyorum. Özellikle yeni yazı eklemek istediğimde html formatı ile yazmam gerekiyor ve bu format değiştirilemiyor. Bu da bizim iş yerinin ilginçliklerinden sadece bir tanesi. Bu yüzden izlediğim filmlerin linkini verebiliyorum sadece, henüz html ile resim yükleme kabiliyetine sahip değilim malesef.

Neyse lafı daha fazla uzatmadan öncelikle beni kahkahalara boğan filmden bahsedeyim:

Horton hears a WHO! hakkında ön yargılarım vardı (ben ne ön yargılı insanım böyle ya). Çizimlerine bakınca bu heralde küçük çocuklar için yapılmış bir filmdir diye geçmişti aklımdan. Ama yanılacağımı tahmin ediyordum çünkü şu son zamanlarda çıkan ne kadar animasyon film varsa hepsini beğenerek izledim. O ne biçim hayal gücüdür öyle! "Adamlar yapmış yine" dedirtti resmen. Çok başarılı bir çalışma olmuş. Ben çok beğendim ve çok güldüm.



Wall-E ise ayrı bir sevimli hikayesi olan, bambaşka bir konsepte sahip, yoğun mesajlar içeren bir film. Rahat olmanın bizi ne durumlara sokabileceğini çok güzel bir dille anlatmışlar. Horton'a göre daha az güldürdü ama en az onun kadar keyifliydi.

Sonuç olarak her iki film de dünyamızın önemini konu olarak ele alıyor. Arada kafa dağıtmak için bu tür filmler birebir! Her zaman tavsiye ederim.

13 yorum:

Colorful dedi ki...

Ben Wall-E yi sevmedim ya, bütün arkadaşlarımda şiddetle tavsiye etmişti ama, sonunua kadar zar zor dayandım

ama ilk tavsiyeyi mutlaka izleyeceğim

nergisce dedi ki...

ikisinide daha izlemedim ama bu tarz filmleri seviyorum kafa dagitmak icin iyi oluyor:)

^zeynep^ dedi ki...

{Elly} Benim en çok hosuma giden Wall-e ile Eva'nin birbirlerine seslenisleri oldu! Horton kesinlikle daha renkli ve eglenceli.

^zeynep^ dedi ki...

{nergisce} aynen dedigin gibi!

tug dedi ki...

yarin öglen bende izleyeyim bari. kafa dagitmaya cok ihtiyacin var bu aralar.

^zeynep^ dedi ki...

{Tug} hayirdir gülüm? gel götür.

L@L dedi ki...

Hemen not alıyorum bu filmleri canım benim :) Öptüm kocaman!

Defnenin Annesi dedi ki...

ooo bu güzel hemde defnede seyredebilir. Sevgiliye hemen bir mail yazayim simdi, aksama gelirken getirsin :-)

^zeynep^ dedi ki...

{Defnenin Annesi} insallah eglenirsiniz;)

Barbygirl_here dedi ki...

Ikisini de izledim...

Wall-e favorim, cok sicak cok icten..Bir demir oyuncagi boyle sicak diye tanimlayacagim aklima gelmezdi ama wall-e cok sevimli bence..

Mutlaka oneririm bende...

Moonish (moonsun) dedi ki...

Zeynepcim, Hortona ben de cok guldum ve bir o kadar da cok dusundurmustu beni :)) Gercekten var midir gormedigimiz minik dunyalar diye :))

Unknown dedi ki...

animasyonları ben de seviyorum en çok güldüklerimden biri buz devridir hortonu da buz devrini yapanlar yapmış zaten yani mutlaka izlenilesi :)

^zeynep^ dedi ki...

{Ferah Feza} sahi bir demir parçasi nasil olur da "sevimli" diye nitelendirilebilir dimi? demekki oluyormus.

{MoonSun} canim ben de ara ara düsünürüm çoook ama çoook uzaklarda baska bir gezegende yasayan canlilar var midir acaba diye...

{çiLekLisüt} Buz devri ve Shrek'in üstüne tanimam!!!;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...