Geçenlerde iftar yemegi için bu pilavi pisirdim. Ne zamandir mercimekli pilav yapmayi düsünüyordum ki tam Beyazevim'e rastladim, çok iyi oldu.
Ben pirinçle mercimegi yari yariya kullandim (mercimegin dayanilmaz lezzetinden midir, sevdigimden midir nedir).
Ben pirinçle mercimegi yari yariya kullandim (mercimegin dayanilmaz lezzetinden midir, sevdigimden midir nedir).
Tarifi aynen aktariyorum:
- 3/4 su bardagi yesil mercimek
- 2 su bardagi pirinç
- 2 tane iri sogan
- 3 1/2 bardak et suyu (ben bir paket et suyu tableti kullandim - siddetle tafsiye olunur)
- Tereyagi
Hazirlanisi:
- Pirinci yikayip sicak suda 20 dakika islayin
- Mercimekleri bol suda haslayip süzün
- Tereyagini eritip pirinci seffaflasincaya kadar kavurun
- Mercimekleri ilave edin. Biraz karistirip tuzunu ve suyu ekleyin (et suyu tableti kullanacaksaniz, tuz koyarken dikkat edin fazla gelmesin)
- Pisince üzerini kagit havluyla kapatip demlenmeye birakin
- O arada soganlari piyaz yapar gibi ince uzun dograyin. Bir tavada biraz yag biraz da tereyagini isitin soganlari ekleyin. Sürekli karistirarak kizartin (eger karistirarak pisirmezseniz hepsi ayni pismez) Nar gibi kizarinca ocaktan alin.
- Pilavi servis tabagina alip üzerine soganlari ekleyin (ben Ramazan dolayisiyla sogani az yaptim)
Afiyet olsun!!
2 yorum:
mmmh eline saglik abla.
Bende mercimek almisdim, ne yapsam diye düsünüyodum. Bu Pilavi deneyeyim bari.
Bi sorum olcakti yalniz.
Et suyu tabletini Migrosdanmi aldin?
nein!! migros'dan etle ilgili hiçbirsey almiyorum ben, günes'ten alabilirsin. "Bizim" et suyu tableti. öptüm!!
Yorum Gönder