18 Mayıs 2011

Sweet Chili - Yogi Tea



Migros'ta Yogi Tea marka çaylar ucuzlamıştı bir ara, Sweet Chili - Mexican Spice çayını görünce ilgimi çekti. Chili yani kırmızı biberli çay, nasıl birşey acaba diye denemelik almıştım. Üzerinde Ayurveda bitki ve baharat çay karışımı - siyah çay değildir yazıyordu.


İçindekiler: Meyan kökü (değişik ağızda hoş bir tatlılık bırakan bir tat), nane, rezene, anason, zencefil, ısırgan otu, tarçın, chili (kırmızı biber), kakule, karanfil, karabiber.


Bu enteresan karışımı görünce denemek istedim mutlaka ve çok da beğendim. Beni stresli anlarımda yatıştıran tek çay bu. Böyle hafif acımsı tatlılık yayılıyor damağına insanın. Herkese denetmek istedim, hmm farklı diyenler oldu fakat kimse benim kadar beğenmedi heralde. Bilmiyorum. Yogi Tea çaylarının bir çoğunu denedim daha sonra, ama hiç birini bunun kadar beğenmedim. En sevdiğim yanı ise her çay poşetinden bir özlü söz çıkması:



Şimdiye kadar çıkanların arasından en beğendiğim söz:

Brücken bauen ist besser als Mauern. Duvar örmektense köprü inşaa etmek daha iyidir.



Ayurvedaya pek ilgim yok, varsa da tek ilgim budur =)

8 yorum:

sünter dedi ki...

Burda hic karsilamadim ben bu Yogi Tea markasiyla..Tuhaf.Yoksa isvicrede olan her sey burdada var ama. Herhalde sadece metroda satiliyor. Metroda bizde yok.
Bazen insanin hic ummadigi seyler cok lezzetli olabiliyor.
Gecenlerde annem chilili cikolata almis farketmeden eve geldiginde epey bir güldük ona. Aci biberli cikolata yani bu:)
Hemen cöpe atmaya kalkismisken dur hele önce bir deneyelim deyince ne kadar isabetli bir karar verdigimizi anladim. Gercekten lezzetliydi. Kesin bu cayda öyle bir seydir.

^zeynep^ dedi ki...

Sünter anne'cim,
yollamak isterim sana bu çaydan deneyebilmen için!

AskinAy dedi ki...

Aci cayi ilk defa duyuyorum tatlim,ama icinden cikan yazilarda pek hosmus ne guzel bir dusunce:)
köprü insaa etmek cok guzel bir söz!!

sünter dedi ki...

Cok sagol canim tesekkür ederim, ama ben önce burda bir bakayim bulamazsam cingenelik yapar isterim senden:))

^zeynep^ dedi ki...

Sünter annecim,
bulamazsan mutlaka yap çingeneligini, çok sevinirim =)

Barbygirl_here dedi ki...

Ben bu yaziyi gormemisim *__*

Bak bende rastlamadim bu caya, ki degisik ne cayi varsa denerim :) Belki dagitimi sadece oraya vardir.Ama acili cay nasil ola ki? Hani hastayken bogazini yaksin iyiles diye icilen caylar gibi mi?

Bir de burada da, en sevdigim cay kutusunda ( demleme cay- bergamut portakal aromali) guzel bi cumle dizisi var, hic atmam :)

Diyor ki; Mukemmellik; siradisi seyler yapmak degil, olagan seyleri olagandisi yollardan guzel bir sekilde yapmaktir...gibi aciklamasi, ne guzel dimi?
Herseyden boyle ozlu sozler ciksa ya:)

Operim canim ^*^

^zeynep^ dedi ki...

Ferah Feza'cim, evet bu söz de güzelmis, mutlaka not defterime eklemeliyim. ben bu çaya tesadüfen rastladim, içindeki özlü sözler de ayri güzellik katiyor. Bence de herseyin içinden özlü söz çiksin ki, daha çok düsünelim =) öperim!

KelebekGibi dedi ki...

Cay cesitleri cok ilgimiu ceker hep. Bu cayi ilk defa duydum. Söz cikmasi fikrini ise cok sevdim. Bence diger cay firmalari bunu kopyalamali :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...