20 Kasım 2009

kıyafet kombinleme & gardrop düzenleme 2

Hangi vücut tipine sahipsiniz? Genişlik olarak değil, uzunluk olarak. Öyle armut tipi, elma tipinden falan bahsetmeyeceğim:) Resmin büyük hali için üzerine bir adet "tık" lütfen:)

Geçen Cuma öğrendiğim diğer şey de bu oldu. Sanırım aklımda kalan tek şey. Her ne kadar işime yarayacağını bilmesem de paylaşmakta bir zarar görmüyorum:)

Hangi vücut tipine sahip olduğunuzu anlamak için elinize bir fular ya da ölçü alıp 1 kafanızdan başlayıp koltuk altına kadar olan mesafeyi ölçüyorsunuz. O uzunluktan yola çıkarak 2 koltuk altından ölçmeye devam ediyorsunuz, aynı mesafe ağ boyuna kadar geliyorsa gövdeniz "ideal" (kime göre neye göre tabi o ayrı) boyutlarda demektir, 3 + 4 gövde ve bacakları kıyaslamak için yine aynı ölçüyü bu mesafeden itibaren ölçmeye devam edince bacaklarınızın uzun ya da kısa olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Kollarınızın vücudunuza göre kısa ya uzun olduğunu öğrenmek için bileklerinizin ağ boyuna denk gelip gelmediğine bakabilirsiniz.

Bu ne için gerekli? Bunları bilmek önemli mi? Bence hayır...

Tabi rahatsızlık duyuyorsanız mesela:

Daha sonra uzun kol nasıl kamufle edilir, bacakları daha uzun göstermenin sırrı nedir, ya da boyunuzu nasıl daha kısa / uzun gösterebilirsiniz giydiğiniz kıyafetlerle diye püf noktaları veriliyor.

AYRICA:

Oradaki çizmeye çalıştığım kırmızı bölgeler de, yeşil oklar da, kolyelerin hangi boyutta olması gerektiğini ölçmek için var. Yani yüzünüzün uzunluğunu ölçüp (kahkülleri olanlar kahkülün bittiği yerden ölçmeye başlayabilir) aynı uzunluğu çene altından devam edip, V yaka bluzlarda kolye hangi uzunlukta olması gerek ona bakabilirsiniz, uzun kolyeler için bir ölçü daha inip onun olması gereken ideal uzunluğun yerini tespit edebilirsiniz. Eğer ihtiyaç görülüyorsa bir ölçü daha sonrası kemerin yeri tespit edilebilir.

Tabi bunlar sadece kararsız kalınan durumlarda işe yarayacak ip uçları.

Eğer fırsatım olursa kalan ip uçlarını da eklerim, kendim için de öğrendiklerimin Türkçe özetini tamamlamış olurum:)


MUTLU HAFTASONLARI


4 yorum:

Laçin Tenel dedi ki...

Bence çok güzel bilgiler bunlar, mutlaka işe yarar. Mesela benim bacaklarım kısa çıktı ama üst gövdem orantılıymış.
O zaman bu sonuçlar için çözümleri de bekliyorum senden :))

GeCe dedi ki...

ay denemedim ama bir gün yaparım aklımda dursun

GeCe dedi ki...

ay denemedim ama bir gün yaparım aklımda dursun

Unknown dedi ki...

denemeliyimm:)gecmıs olsun dıleklern için de cok tskler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...