21 Ekim 2008

Okudum bitti...

Tatile gitmeden önce en çok sevindigim sey sakin kafayla, saatlerce kitap okuma firsati bulabilecegimdi. Ve öyle de oldu. Ilk önce Canan Tan'in Yüregim seni çok sevdi ile basladim. Nedense bu kadinin kitaplarini da hep tatillerde okumak nasip oluyor. Piraye'yi de Tayland'da okumustum. Dogrusunu söylemek gerekirse Canan Tan'in bu iki kitabindan baska kitabini okumadim. Eger diger kitaplarinda da bu iki kitap kadar çok ortak noktalar yoksa okuyabilirim, yoksa Canan Tan kitaplarindan vazgeçecegim. Her iki kitaptaki karakterler ayni yapida, ayni formatta ancak kitabin ortalarinda hikayeler yön degistiriyor. Keske öyle olmasaydi.

Yüregim seni çok sevdi kitabindan sonra sevgili Turgut Özakman'in romani Romantika ilaç gibi geldi vallahi. Fakat ne yazikki sadece 163 sayfa ama tadinda birakmis gercekten hikayeyi ve anlatis biçimindeki dogalliga bayildim. Iste roman dedigin bu kivamda olmali dedim. Eger buna benzer romanlari tavsiye edebilecek arkaslar varsa söööyle bi yorum kutusuna dogru buyursun lütfen. Cünkü hangi romanlari okuyabilirim, diye düsünüp duruyorum. Hangileri güzeldir bilemiyorum dogrusu. Bu yüzden her Türkiye'ye gidisimde kitapevlerinde mutlaka saticilara danisarak alirim kitaplarimi. Yani onlara bu aralar onlara cok muhtacim :-)


Bir tane de Yasar Kemal'in kitabi var, hazir konu açilmisken, adi Kuslar da gitti ve o da çok dogal ve hayatin içinden anlatilmis.

3 yorum:

Zamandan Sızan dedi ki...

Merhaba
Romantika'yı sevdiyseniz Turgut Özakman'ın diğer bir romanı var ki"Korkma insancık korkma" adlı bir romanı insanı paçavraya döndürüyor..şiddetle tavsiye ederim..Ayrıca şu ara çok okumayan kalmadı neredeyse ama hak ediyor "uçurtma avcısı ve bin muhteşem güneş" ikiside Khaled Hosseini yazarı okuyun mutlaka..

L@L dedi ki...

Canan Tan'ın iki kitabını ard arda okuyunca iki kitap arasındaki aşırı benzerlikler göze çarpıyor hemen. Ben en çok Pirayeyi sevdimm.

Sophie Kinsella'nın Beni Hatırladın mı adlı kitabını kesinlikle tavsiye ediyorum. Oldukça eğlenceli ve sürükleyici.

Sevgiler!

^zeynep^ dedi ki...

tavsiyeleriniz için çok tesekkür ederim arkadaslar!! Su anda elimde olan "Korkma insancik korkma" var en azindan onunla baslayip, digerlerini de en kisa zamanda temin etmeye çalisicam! çok tesekkürler!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...