19 Mayıs 2011

buruk



Hayatta en korktuğum şey yanlış anlaşılmak, anlatamamak veya kendimi ifade edememektir. Denediğim en basit yoldur konuşmak. Konuşmadan dolaylı yolla hiç birşey anlatılamaz, doğru algılanamaz diye düşünüyorum. Bazen konuşursunuz, anlatırsınız, söylersiniz derdinizi... hiç bir faydası olmaz ya bazen. İnsanı çileden çıkaran bir hal alır zamanla. Sonra sorunu sürekli kendinizde aramaya başlarsınız. Ben mi yanlış bir şey söyledim, ben mi yanlış davrandım, yanlış olan ben miyim diye. Eksik olan ne? Ne? Anlatırsınız anlatırsınız anlatırsınız... Aah ah, dağlara taşlara ulaşır sözleriniz de, bir nefes kadar yakınınızdakine ulaşmaz ya. Öyle işte. Pes etmeli mi bilemezsiniz. Hiç bir sözün faydası olmadığını görünce susmayı yeğlersiniz. Cümleler beyninizde yankılanmaya başlar bu defa, bir o yana çarpar bir bu yana, acı vermeye başlar. Sesler bir yükselir bir alçalır. Birbirine karışır. Susturmaya çalırsınız. Kafanızda susmayınca kalbinize gömersiniz... Gömülen sözlerin çoğalmasıyla bir mezarlık yaratmaktan korkarak.


Bu gün çay poşetinden çıkan söz her şeye rağmen umut veriyor:


Bırakın öğrenelim, daha fazla sevinebilmek için.

3 yorum:

AskinAy dedi ki...

Bu sözlerini okuyaraktan kendini daha nasil net ifade edebilirki zeynepcigim diye düsündüm bir an:)
Canimsin anlayan anlayabildigi kadar birak icine dert etme derim ben!!
öpüldün....

Barbygirl_here dedi ki...

Icinde cogaldikca seni gaza getirir canim, bi ta$ma aninda da daha kotu patlarsin...
En guzeli sakin bir zamanda, o kisileri (kisiyi) karsina alip, guzelce icini dokmek, seni dinlemesini istemek.Sonra da sen onu dinle...Evet 1 dogru vardir ama kisileri hakli yapan sebeplere de bir bakmali...Ozur dilemekten cekinmemeli, daha iyi hissettiriyor cunku.Insan hakli oldugunu dusunse de, karsisindakine de konusma hakki vermeli,bakalim dogru mu anlamis ve kizmisiz?
Yani, ben konusmaktan yanayim, icinde olup cogalacagina, paylas dok icini, ve onu da dinle, uzlasin...

Insanin siniri gecince, daha iyi anliyor, belki sonunda evet sen hakli cikacaksin, ama icini dok ki o insan da anlasin, belki o da sinirle seni yanlis anlamistir, yada baska bir seye takilmistir.

;)

^zeynep^ dedi ki...

AskinAy'cim tesekkür ederim. öpüldün sen de!

FerahFeza'cim,
patlamamak için yaziyorum bazen, o da iyi geliyor. Ama tabiki, her zaman konusmaktan yanayim ben. Kimse birbirinin düsüncesini okumak zorunda degil, okuyamaz da. Bu yüzden dökmeli içini. Sormali birbirine derdini. çok tesekkür ederim arkadasim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...