7 Ocak 2013

her sene oldugu gibi - düzenlemece

Yeni yıla girince bende evi yeniden düzenleme, fazlalıkları ve kullanılmayanları ayırma aktivitesi başlar.
Evim çok küçük ve bu yüzden fazla eşya beni delirtiyor. Evde ne kadar minik alan varsa en pratik şekilde değerlendirme peşindeyim sürekli.

Bu aralar da elbise dolabıma takmış durumdayım. Sabahları ne giyeceğime dair kararsızlık ve bunun üstüne acele etmek eklenince haftasonuna kadar dolabın içi çarşamba pazarına dönüyor. Bilmem sizin de başınıza geliyor mu? Ha dersiniz ki akşamdan hazırlamak en iyi çözüm, onu da denedim ve hala deniyorum ama sabaha fikrim değişiyor işte ana problem bu :)

Kocaman elbise dolabımız var ama pratik değil. Arada bir sürü ölü alan oluşuyor. Hemen dağılıyor bir şey arayınca. Hani olur ya, üst üste sıralanmış kazaklar, ortadan bir tane çekersin hepsi devrilir falan... Neyse efendim işin özü kaç gündür ölçüp biçiyorum, boşlukları sepetlerle kutularla doldurma niyetindeyim, daha fazla yer açılmasa bile bir şey ararken en azından sepeti çıkarırım, rahat rahat ararım, diğer eşyalar bozulmadan yerine koyarım diye düşündüm, bunu bu zamana kadar niye düşünmedim bilmiyorum. Belki sepetler pahalı olduğundandır, şimdi indirimlerden yararlanma niyetindeyim.

Haftasonu ikea'yı talan ettik, o kadar ıvır zıvır olan koca dükkanda işime yarar boyutlarda birşey bulamadım. En azından SKUBB serisinin şu aşağıdaki çekmece düzenleyicilerinden aldım da, bari çekmeceler toparlandı. 2 paket, toplam 12 adet minik kutular çok işime yaradı. Ayrı ayrı olduğundan çekmecenin boyutuna göre düzenlemesi pratik oluyor. Ha bir de siyah değil beyaz aldım, sırf içindekiler daha net belli olsun diye. Siyahlar hoş duruyor ama pratik bulmadım.


Hadi çekmece işini hallettim :) Elbise dolabı kaldı. Elbise dolabım 50 santim derinliğinde, eşimin gömlekleri için iyi ama bir tek onun için iyi, diğer türlü çok saçma geliyor onun öyle derin olması . Gereksiz boşluklar oluşuyor doldurması zor olan, hem içine uygun boyutlarda sepet bilmem ne bulması da zor oluyormuş onu gördüm. İkea'da az değil hani, herşeyi hep kendi mobilyalarına göre uyarlıyorlar, illaki dolabı oradan alacaksın... 

Kaç gündür düşünüyorum nasıl birşey alsam diye, koca bir servet de ödemek istemiyorum yani, baktım bazı şeyler acayip pahalı. Şimdilik internetten bunları buldum, bir an önce bakmaya gitmem lazım ve tabi herşey birbiriyle uyumlu olması lazım, öyle de bir takıntım var.





bunu çok beğendim ama tanesi 24 frank, nerdeyse 50 TL, kafayı yemişler!





İşte böyle... 

siz neler yapıyorsunuz yeni yıl başlayınca???





3 yorum:

Meyra dedi ki...

çok amaçlı kutular evde nasıl güzel toparlayıcı değilmi:)

^zeynep^ dedi ki...

Meyra'cim,
onlarsiz bir hayat düsünemiyorum :)

çileklisüt dedi ki...

bende bi ara ikeayı talan etmiştim sepetti kutuydu derken :)) ama Allah için çok işe yarıyorlar. pembeleri ve beyazları dolabımdan eksik etmiyorum eee kız bebeğimiz de var artık ne de osa :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...