10 Haziran 2011

küçücük şeyler - büyük mutluluklar

Evet, benim mutlu olmam için çok büyük şeylere gerek yokmuş gerçekten. Güzel bir anıyı not etmeli diyorum ya, aslında önemsiz gibi görünen ama benim nazarımda büyük değerlere sahip olan, unutmak istemediğim notlar bunlar.

Mesela:

Yaklaşık 8 senedir gör(e)mediğim orta okul arkadaşımdan haber alma ümidini kesmişken, buluşalım mı ben isviçre'ye geliyorum diye attığı o kısacık mesaj beni yerlere göklere sığdıramaz.

Ya da arkadaşıyla yemeğe gitmek isteyen görümcenin, çocukları bana emanet etmek istemesi, onlarla başbaşa vakit geçirebilme fırsatı yüzümde kocaman bir gülümsemeye sebep olabilir.

Akşam iş dönüşü bakılan posta kutusunda içi güzelliklerle ve samimiyetle dolu bir paket tüm yorgunluğumu silebilir beni bir kuş kadar hafifletebilirmiş.

Sevgilinin (zaten her zaman hazırlama şansı olmadığı) akşam yemeğini benim damak tadıma özel hazırlaması gibi küçük bir ayrıntı beni dünyanın en mutlu eşi yapabilir.

Her Cuma ama her Cuma bıkmadan usanmadan "hayırlı Cumalar" mesajı yollama inceliğini gösteren güzel bir insanı tanımış olmak içimi huzurla doldurabilir.

Pollyanna'cılık oynamıyorum - Hayata güzel tarafından bakmak değil de, güzellikleri görmek, görebilmek benim istediğim.

Hayırlı Cumalar ve güzel haftasonları dileklerimle! =)


3 yorum:

nazo dedi ki...

Sıradan, anlık, basit gördüğümüz şeyler bizi esas mutlu edenler bence ve bunları görmekte, görmemekte bizim elimizde.. Daha fazlasını istemeye, beklemeye hiç gerek yok. Hem böylelikle bir sürü güzel anımız oluyor ;)

Barbygirl_here dedi ki...

Isterse adi Polyannacilik olsun kime ne ki :) Kotu seylere bakmaktansa varsin Polyanna olalim...Yeter ki guzellikleri gorelim, iyilik olsun icimizde...
Her gunun boyle olsun canim,operim ^_^

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Pollyannacılık değil ki bu! İyileri, güzelleri görebilmek bu! Göremezsen hiçbir zaman mutlu olamazsın ki;) Küçük mutluluklar esas mutluluk bence:)Mutlu haftasonları:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...