30 Nisan 2010

Gözlere lazer tedavisi yaptırmak gibi bir niyetim var

Bu aralar gözlerim yine sapıttı... artık bıkmış durumdayım bu göz iltihapları, yanmalar, kızarıklıklardan. Düzenli olarak yaşıyorum bu sıkıntıları, normal bile gelmeye başladı.
Sebebi ise göz kuruluğu. Sanırım yaklaşık 7 veya 8 yıldır lens kullanıyorum, ender de olsa gözlük takıyorum ama nefret ederim kendisinden o ayrı. Daha önceleri sadece gözlüğüm vardı. Tabi o zamanlar gözlük numaram bugünkünden çok çok çok daha düşüktü, ne güzeldi o günler =( gözlüksüz idare edebiliyordum yani, sadece okulda taksam yetiyordu.


Lensler iyi hoş ama fena halde kurutuyor gözleri. İlk 5 veya 6 sene hiç problem yaşamadım. Gayet memnundum lens olayından, bir şikayetim yoktu, ömür boyu kullanmayı göze alabilirdim yani o derece memnundum. Fakat son iki senedir sürekli bu iltihaplanmalarla uğraşmaktayım. Göz doktorum bi b*k anlamıyor zaten, verdiği ilaçlar da işe yaramaz hale geldi.
Her tatile çıkışımızda, lens, yedek lens, lens kutusu, solüsyon, göz nemlendirici damla ve göze sürülen antibiyotik krem var mı diye kontrol etmekten bıktım. Mutlaka bunlardan birini unutuyoruz ve bu her seferinde büyük sorun oluyor. Bir kere tatile gittiğimizde lenslerimi evde unutmuşum, sinirden tepindiğimi hatırlarım, tepinmek bir kenara dursun duvarları tekmelemeye başladım bu sefer otel odasında. O derece moralim bozuldu. Kim ister ki tatilde 4 göz dolaşmayı (eğer dolaşmama gibi bir imkanı varsa)? Güneş gözlüğü hariç tabi =)
Şunu da itiraf etmeliyimki çok uzun saatler takıyorum lensi. Sabahın 6 sından gecenin 12 sine kadar. Bunun gözleri yıprattığını biliyorum ama işte...
Uzun lafın kısası korktuğum halde lazerle göz tedavisi olmaya karar verdim. Şimdilik aklımdan geçirdiğim, yada bildiğim tek yer Dünya Göz Hastanesi ama sağdan soldan da olumlu ya da olumsuz bir çok eleştiri alıyorum. Yıllardır bu kararsızlık içinde yaşadım ama dediğim gibi bıktım artık bu hassas göz sendromundan.
Bu konu hakkında bilgisi, tecrübesi olan varsa, önerilerinizi bekliyorum!!!
Yakın bir zamanda göz kontrolüne de gideceğim zaten ama doktorların yanı sıra, bunları yaşamış olanların da tecrübelerini öğrenmek isterim. Teşekkürler!!!

9 yorum:

Adsız dedi ki...

zeynepcim yaa;
kuzenimin doktoru (iyi bir doktordu dedigine gore); bi 5 yil daha bekleyelim etkilerini gormek icin, ben kendi ailemdekilere yaptirmiyorum demisti.

Defnenin Annesi dedi ki...

canim benim teyzem doktor esi ise bashekim. Teyzem yaklasik 2 yil önce oldu. Ben malesef daha cesaret edemiyorum. Ben haftasonu bir teyzemle görüseyim, mutlaka iyi bir doktor arkadasi veya hocasi vardi. Kendisi amerikan hastanesinde calisiyor.

^zeynep^ dedi ki...

@Kirazim,
Ben de o yüzden bekliyorum ama ne zamandan itibaren 5 yil beklemem gerektigini bilemedim. yine de sagol canim!

@Defnenin Annesi,
Canim çok sagol. Annem de yaptirdi aslinda, gayet memnun ama benim cesaretim yok.

Adsız dedi ki...

Canım bu konuda bende seninle aynı durumdayım gözlüğü sevmiyorum ama takıyorum. lens daha hiç denemedim, lazer konusunda yakın zamanda röportaj yaptığım hoca excimer laser ile ilgili olarak açıkcası tekrarı oluyor dedi ayrıca gözün kornea tabakasının kalınlığı da önemli ve bu bilgileri kesinlikle elinde bulundurmalısın. ayrıca geri dönüşte yaşanıyor. eğer gözün laser yapmaya uygun değilse yapılmamalı ki özellerde bunu pek derler mi bilmiyorum. bence birkaç yerde muayene ol sonra karar ver. beyoğlu göz istanbulda önerebileceğim eğitim araştırma hastanesi onun dışında yeditepenin hocaları da iyidir. Ama dediğim gibi birkaç yerde muayene ol sonra karar ver!

ayrıca gözlükte zor ama alışınca napcan bak ben gözlüklü gözlüklü geziyorum :D

kocaman öpüyorum canım

^zeynep^ dedi ki...

@çilegim
verdigin bilgiler icin cok sagol. bir kaç yerde muayene olmak mantikli. geri dönüs olabiliyor derken neyi kastettin tam anlamadim? sen de kocaman öpüldün!!!=)

BirSen dedi ki...

Zeynepcim benim bi arkada$im bundan 5-6 yil önce Dünya Göz Hastanesinde ameliyat olmu$tu...ve cok memnun kalmi$ti.
1 hafta icinde gitti ameliyat oldu geldi.
$uanda gözlerinin durumu gayet iyi!

^zeynep^ dedi ki...

BirSen'cim
Darisi basima insallah, ameliyat olup'ta iyi olanlar, sonraki yillarda problem yasamayanlar çok sansli.

Bucanni dedi ki...

Canım umarım sorununu kısa sürede halledersin. Bende çalışırken gözlük kullanıyorum gerçekten gıcık bir olay.

papatyaninguncesi dedi ki...

bende düşünüyorum ama birtürlü cesaret edemedim :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...