1 Aralık 2008

Orhan Ölmez



Bu hafta sonu romantik şarkılarıyla ünlü Orhan Ölmez'i yakından tanıma fırsatı bulduk. Oturup çay içmedik tabi ama canlı performansıyla bizlere güzel bir Cumartesi akşamı yaşattı. Bizlere derken Yadeller derneği üyelerinden bahsediyorum. Bu dernek yaklaşık 9 sene önce İsviçre'deki gurbetçi gençleri tarafından kurulmuştu. Derneğin amacı İsviçre'de yaşayan Kumavşarlı (köyümüz) ve diğer Türk vatandaşlar arasında dostluk ve birlik bağlarını sağlamak. Bu nedenle her yıl geleneksel Yadeller eğlencesi düzenlenir.

Bu yıl ki konuk sanatçımız Orhan Ölmez'di. Kendisini zaten beğenerek dinliyordum. Bu kadar sempatik, alçak gönüllü ve mütevazi olduğunu gördükten sonra daha da beğenerek dinleyeceğim.
Bizlere repertuarının sadece ve sadece romantik aşk şarkılarından oluşmadığını göstererek yerimizden hop hoplattı zıp zıplattı, kurtlarımızı dökmeye yardımcı oldu:-) Onu tanıyanların bir çoğu genç kızlardı:-) Fakat dediğim gibi güzel sesiyle ve orkestrasıyla her yöreden bir türkü söyleyerek her yaş grubuna hitab etmeyi başardı o gece.

İsviçre'ye ilk defa gelmiş, inşallah beğenmiştir ve onu buralarda son görüşümüz olmaz.

3 yorum:

L@L dedi ki...

Orhan Ölmezin sesini bende çok beğeniyorum Zeynepcim. Konserde canlı canlı dinlemek,eşlik etmek ayrı bir güzellik katıyor.

Adsız dedi ki...

ben hic dinlememistim, uzaktayken gelen sanki sana ülkeni, sevdiklerini de beraberinde getiriyormus gibi oluyor degil mi!

^zeynep^ dedi ki...

L@l'cim öyle güzel sesi var ki canlı söyleyince anlıyorsun bunu, aynı cd'lerdeki gibi.

Rahşan'cım burada memleket hasretiyle yanıp tutuşurken ilaç gibi geliyor böyle sanatçılar gelince. Hele bir de bizim yörenin şarkılarını söyledimi... :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...