16 Aralık 2008

Mim - Makyaj çantalarımızı açalım






Arkadaşım L@l beni geçen hafta mimlemişti ve bu defa benden makyaj çantamı boşaltmamı istedi. Ben de bu görevi seve seve yerine getirmek istiyorum.
Görüldüğü gibi bana makyaj çantası yetmediği için bir makyaj sepetim var. Bakmayın siz o kadar dolu göründüğüne. Yanılgıya düşüp beni boyalı kokona sanmayın, değilim çünkü... Makyaj malzemlerini çok severim ama fazla makyaj yapamam. Bazen içimden gelir şöööyle bir Türkan Şoray makyajı yapmak (kara kara iri gözler ve up uzun kirpikler) gelin görün ki bu hevesim her seferinde göz iltihabıyla son bulur. Önceden böyle bir problemim yoktu, bir senedir nereden çıktı anlamıyorum. Acaba sık sık değiştirdiğim rimel'lerden mi? Bundan bir kaç yıl önce hep aynı rimeli kullanırdım, Maybelline. Hiç birşeycik olmazdı. Şu son yıllarda canım Aşkım sağolsun iş yerine gelen, arkadaşının bu çok güzel, yeni çıktı ve çok kaliteli dediği ürünleri eve getire getire evde bir yığın malzeme oldu benim gözlerim de değişik markaların rimellerini kullanmaktan harap oldu... ühüüüü. Zaten fazla rimel kullanmam üstüne bir de böyle iltihaplanma oldu mu hiç kullanamıyorum. Kaderin cilvesi işte. Tabiki tek sebebi bu mudur değil midir bilemiyorum. Fakat bildiğim tek şey sık sık marka değiştirmemek. Sonuçta insanız yahu. Cildimizi yok şunu deneyeyim yok bunu deneyeyim derken harap etmeye ne gerek var. Memnunsan boşver yeni ürünleri kardeşim, kobay mısın sen?

Neyse, gelelim benim makyaj yaptığım günlerde kullandığım ürünlere. Daha önce Dermalogica ürünlerinden bahsetmiştim. Cildi yağlandırmadığı ve nefes almasını sağladığı için bu markanın Make up'ını ve nemlendiricisini kullanıyorum. Aynı zamanda yine Dermalogica'nın kırışık kremini kullanıyorum. Bu çok gülünç biliyorum. Cildimde henüz kırışık falan yok ama ben bu kremin kokusunu ve dokusunu çok seviyorum. Her zaman göz çevrem için kullanmıyorum, arada sırada dudaklarıma sürüyorum, yumuşacık oluyorlar.

Gelelim Cumartesi günü aldığım son rimele, bu defa Aşkıma getirtmedim, kendim aldım. Fırçası silikon. Markasını unuttum yahu. Sanırım 'Cover Girl' dü. Ya da L'oreal mıydı? Ay hiç emin değilim. Göz iltihabı nedeniyle henüz doyasıya kullanamadım. İyi olup olmadığını bu yüzden söyleyemicem. Bunu ilerleyen günlerde göreceğiz.

Bir de evde onlarca kardeşi bulunan dudak parlatıcım var, beyaz gibi görünüyor ama sürünce şeffaflaşıyor, yani gayet sade. Gün içersinde sık sık tazelemekten bunalıyorum. Bu yüzden çok ender kullanırım ve bu sebepten dolayı parlatıcılarım hiç bitmez, her çantadan çıkar bir tane. Bunun markası kesin Cover Girl. Eminim.

Ve gayet sade renkleri olan L'oreal göz farı (bundan da eminim, L'oreal).

Bunları günlük makyajımda kullanıyorum. Tabi sabahları uyku sersemliğim yoksa, vaktim ve hevesim varsa. Diğer günler sadece yüzümü yıkar çıkarım. Unutmazsam bir de nemlendirici sürerim. Bugün mesela sadece nemlendirici ve make up var yüzümde:-) Bravo bana.

Ben de sevgili Rahşan'ı ve Ferulago'yu mimlemek istiyorum kabul buyururlarsa:-)

L@l'ciğim senin makyaj çantanı merak etmedim sanma. Seni de mimliyorum:-) Sobelemişsin ama yazmamışsın senin cicileri:-)

1 yorum:

ferulago dedi ki...

Şimdi gözümde büyüdü bu mim. Makyaj çantam ayrı, kremlerin durduğu sandık ayrı bir dağınıklık. İlk fırsatta yapacağım ama 1-2 gün izin lütfen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...