5 Kasım 2008

Keyifli bir kitap

Su günlerde kitap okumaya pek vakit ayiramiyorum malesef. En azindan daha önce okudugum kitaplardan birine degineyim dedim. Kitabin arkasindan bir alinti:


"Hadi bakalim Aysegül Hanim, hayirli olsun. Cok istiyordun bosanmayi, al bosaniyorsun iste. Simdi ne yapmayi düsünüyorsun peki? Bütün evleri bedava, isyerlerini kucak acmis kocaman maaslarla seni mi bekliyor saniyordun? Nafaka almak zorundasin çocugunla yasamak istiyorsan. Deniz'in düzeni bozulmamali..."


Arzu Cur'un bu kitabini ben çok sevdim. Kadinlarin iç dünyalarini, sikintilarini yalin bir dille anlatmis. Olaylara espiritüel yaklasimiyla okuyucuya keyifli anlar sunuyor.

Evliyken kendini sadece evine, kocasina ve ogluna adayan Aysegül'ün bosandiktan sonraki hayatina geçis süreci anlatiliyor. Hele içinden konustugu bölümler var ki beni benden almistir. Her bayanin az da olsa kendinden birseyler bulabilecegini düsünüyorum bu kisa kadin hikayesinde.

Bayanlarin akillarindan ara ara neler geçtigine az da olsa isik tutuyor Arzu Cur. Yani sözüm ona kadinlari anlamanin ebedi bir sir oldugunu düsünen beylere tavsiye edebilirim. Bayanlari biraz olsun anlama çabasinda bulunmak istiyorlarsa hani.

Biraz eglenmek, silkelenmek istiyenler varsa güzel bir alternatif diyebilirim. En üzüldügüm sey ise hemen bitmesiydi (182 sayfa).

4 yorum:

ferulago dedi ki...

Kitabın adı da çok güzel olmuş. Çocukluğumuzun Ayşegül serisinin devamı gibi.

L@L dedi ki...

Kitabın kapağı çok güzelmiş. Eğlenceli bir anlatımı olan kitaplara bayılıyorum.

Okunacaklar listemde yerini aldı bile :)

^zeynep^ dedi ki...

Hosgeldin Ferulago! Evet, bu Aysegül serisindeki Aysegül'ün bizimle beraber büyüyüp hayata atilmasi gibi olmus gercekten:-)

L@l'cim, ben kapaktaki ayrintilari ancak kitapi okurken farketmistim;-)

Adsız dedi ki...

Bende bu kitapi iki yil önce mi ne okudum.
Ise gidip gelirken otobüsde bile okuyordum. kendimi kaptirip kahkahalar attigim oluyordu bazen. Tabi sonra milletde bana tuhaf tuhaf bakiyordu.

Herkesin okumasini tafsiye ederim, cok süper bi kitap.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...