9 Temmuz 2013

Okudum: Ayşe Kulin - Dönüş


Evde okunacak yığınla kitap birikti. Hamişliğimin ilk aylarında boş zamanlarımın neredeyse tamamını uyuyarak geçirdiğim için hepsi kaldı tabi ama kitapları tatilde okumak için yanıma alarak rezil etmek istemedim. İster istemez yıpranıyor zavallıcıklar.

Ben de sahilde artık iyice sıkıldığım bir günün akşamında Göcek'te fazla seçeneğin olmadığı küçük bir marketten dönüp dolaşıp yine bir Ayşe Kulin kitabı aldım. Bir önceki romanını okumadım da almadım da, hikayesi pek ilgimi çekmiyor çünkü. (Bora'nın kitabı)

Bu kitabın o kitapla bir bağlantısı var mı hiç bilmiyorum. Varsa eğer onu da okumak zorundayım, çünkü Dönüş bana çok eksik geldi. Bir sürü soru işareti bıraktı kafamda, havada kalan konular var sanki, ya da kitap aceleye mi geldi anlamadım. Okumaktan zevk alamadım bu sefer, ha yine de bir solukta bitti o ayrı, yapacak başka şeyim yoktu çünkü :) keşke kitap biraz daha kalın olsaymış ya da sık sık tekrarlanan cümlelerin yerine bana göre eksik kalan şeyleri yazsaymış Ayşe Kulin.

Yani diyeceğim o ki, küçük bir hayal kırıklığı mevcut bende. 
 
Edit:
 
Ayşe Kulin'in yeni çıkan romanlarını takip edemediğim için, bundan önceki iki kitabın devamı olduğunu yeni öğrendim.



2 yorum:

My Hobby World dedi ki...

Bende tatil de bu kitabı okudum. Bora'nın kitabını bende okumamıştım. Aynı soruları bende sordum. Ayşe Kulin nin bir söyleşisini çala kalem dinlemiştim. Söylediğine göre ilk defa kitabı yazarken kendisi kurgulamış. Yani karakterler ve konuyu kurgulamış. Daha önceki kitaplarında hep kendi ailesinin yaşanmışlıklarını ve anılarını kullanmıştı. Zaten beni son kitaplarının dili tatmin etmemeye başlamıştı. Bu kitapla beraber konuda yetersiz sorular-cevapsızlıklar ve eksikliklerle zoraki okuduğum bir kitap oldu. Anlıycan bitirdim ama yanımda başka kitap olmadığı için. Ayşe Hanımın daha donanımlı olmasını bekliyordum. Son kitapla birlikte herhalde başka bir kitabını okumam.

^zeynep^ dedi ki...

Hobby Dünyasi,
Okurken ayni durumu yasamasiz.

Anlasildi, bu yüzdenmis demek. Böyle olmasina üzüldüm, çünkü anlatimi güzel oluyor, kolay okunuyor kitaplari. O halde Ayse Kulin yasanmis hikayelerin yazari :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...