1 Kasım 2012

çizmelik yaptım en kokoşundan

Fikri ve yapılışı burada gördüm. Bu hatun ne yapsa beğeniyorum ama bunlar tam işime yarayacak şeylerdi. Onunkiler kadar olmasada ona yakın bişey çıktı ortaya. Kumaşların kokoşluğu yeter bea ;)

En zor kısmı malzemeleri toplamaktı. İlk iş ve en kolay iş şişeleri biriktirmek oldu, sonra silikon tabanca (anam bunlara silikon dayanmıyormuş ayol).

Bir çok yerde deli gibi kumaş aradım, aslında almak istediğim renkler bunlar değildi, daha sade, her çizmeye uyabilecek tonlarda kumaş istiyordum sayfada gördüklerim gibi ama bu kumaşları görünce aşık oldum resmen, başka kumaşlara bakamadım bile =)

Ayrıca o perde püsküllerinden hiç bir yerde bulamadım. Sadece bant ve elimde bulunan malzemelerle yetindim. Bu ülkede hiç birşey olmadığı gibi olanı da aşırı pahalı, beni çileden çıkarıyor. Çeşitlilik denen şey yok, kuduruyorum resmen.




Önce deneme olarak kendime yaptım bir çift, sonra sırasıyla kardeşlerime de birer çift yaptım, resmen seri üretime geçtim ve toplamda 54 pet şişe 6 çift çizmeliğe dönüşerek yeniden hayat buldu!!!


Ama Maegan'ın anlattığı kadar basit olmadı yapılışı. Beni zorladı biraz. Tecrübesiz ben onlarca kez elimi yaktım ve silikon tabancanın pet şişeyi eritebileceği aklıma gelmedi. Yapıştırıcıyı önce kumaşa geçirip, pet şişeye öyle yapışırmak daha mantıklı.

Çekim için mankenlerimi bir araya topladım =P

Paketleme işlemi, pek severim !



Sonra Noel Anne misali paketleri sahiplerine dağıttım 

;)

Tam mevsime uygun hediye oldu!!


11 yorum:

Meyra dedi ki...

ne kadar kullanışlı bir şey bayıldım bu fikre:))

My Hobby World dedi ki...

Çooook güzel olmuş çok beğendim.Paylaştığın için teşekkürler...Hemen geri dönüşümdeki pet şişeleri alayım....:)

^zeynep^ dedi ki...

Meyra' cım hadi o zaman iş başına, acayip kullanışlı ve çok cici ;)

^zeynep^ dedi ki...

Teşekkür ederim, ben de gördüğümde ilk işim şişe biriktirmek oldu, kolay gelsin ;)

Syhn dedi ki...

meagan yapınca herşey kolay görünüyor zaten :) ama çok tatlı olmuşlar zeynep demesen sen de bi çırpıda tabancanla mutlu mesut yaptın sanırdım bana zorluklardan bahset bahsetki heveslenmiyim :D

Adsız dedi ki...

Nice color choice on the blog. It is really easy on my eyes and I have bad eyes too so that's a really big compliment lol

^zeynep^ dedi ki...

seyhan'cim, gerçekten zor değil, ama seri üretime geçmek koydu biraz :)

^zeynep^ dedi ki...

hello, it's really nice that you like it, welcome ^_^

Barbygirl_here dedi ki...

Wow, Zeynep'cim bunlar super! Harika bir fikir,yapma hevesi dolsam da, pelus kumas bulmak burada da zor,TR'de olsa kolay olurdu.Aynen burada da birsey bulmak zor,buldunmu da pahali :) Ama fikir super,hele pembelere bittim ^^Ellerine saglik,super hediye secenegi olmus,coook kullanisli...

mrv dedi ki...

Zeynepcim çok cici bunlar ya ;)

mrv dedi ki...

Zeynepcim çok cici bunlar ya ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...