18 Ekim 2011

Zumba!!!


Yaklaşık bir senedir buralara da Zumba çılgınlığı yayılmış durumda. Benim gittiğim spor salonunda geçen Mart'tan beri var. Ben ilk başlarda çok kalabalık olmasından dolayı, insanlar bi heveslerini alsınlar da sonra bırakırlar nasılsa, azaldıktan sonra denerim diyordum.

Derken benim 6 aylık üyeliğim bitti Zumba'ya falan da gidemedim. Uzuuun zamandır ağrıyan belim yüzünden mecburen fitness'e başladım yine, tam olarak geçen hafta, sırt kaslarımı güçlendirmem gerekiyormuş. Aynı zamanda Zumba'yı deneme, dolayısıyla başlama fırsatı yakalamış oldum. Yok canııım, zumbacılarda bir azalma falan yok, salon hala tıklım tıkış ama kimin umrunda?
Deneyelim bakalım neyin nesiymiş derken, henüz iki defa gitmiş olmama rağmen, hastası oldum resmen. İlk gün o kadar eğlendim ki kahkaha atmaktan doğru düzgün eşlik edemedim bile. Bir tarafta dans etme çabalarım, diğer tarafta yerim dar =P adımları tam kavrayamasam bile sürekli bir hareket, hoplama, zıplama durumları mevcut. Hızlı müzikler eşliğinde bolca salsa hareketleri, kıvrak beller, eller havada hop hop hop... ne kadar stress gerginlik ve toxin varsa bir saat içinde tümünden kurtuldum.

Arkadaşlara anlattım, ay pek eğlenceli, şöyle güzel böyle iyi, diye... kimi adımları sürekli karıştırdığından, kimisi ay ben utanırım'dan ya bırakmış ya da başlamamış. Ben de karıştırıyorum adımları önemli olan hareket etmek, hem up uzun kollarımla çok komik görünüyorum ama kimsenin kimseye bakıp aaa ne biçim oynuyo diye güldüğü yok, gerçi ben hem başkalarına hem kendime bakıp bakıp gülmekten adımları kaçırıyorum bazen ama neyse, sonuçta herkes kendi halinde ve zevk almaya bakıyor...

Yakınlarınızda varsa, fırsatını bulup bir deneyin bence... ben yarını iple çekiyorum =)

Let's go!!!!

> Danza Kuduroooo & Zumba :) yüksek sesli ve bol göbek atmacalı dinleyin pls. =)






2 yorum:

Barbygirl_here dedi ki...

Duymamistim ben,eminim eglencelidir,zaten maksat hareket etmek olsun ^^

Verdigin linkler ulke farkliligindan acilmadi bende,youtube'dan buldum dinliyorum:)

Optum tatlim ^*^

^zeynep^ dedi ki...

Sedef'cim,
Ingilizler ilgilenmiyor mu acaba? Burada baya popüler su aralar. linklerin oradan açilmadigini bilmiyordum bak dedigin iyi oldu ;) öptüm ben de canim !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...