14 Ekim 2011

isviçreli arkadaşın evinde türk kahvesi pişerse ne olur?





espresso fincanı ve başka küçük fincan bulunmadığı için shot bardaklarında servis edilir =)

Baştan anlatayım en iyisi, geçtiğimiz aylarda sevdiğim bir iş arkadaşım yeni eve taşındı ve geçen Cumartesi iş arkadaşlarını, yani bizi evine yemeğe davet etti.

Eve çağıran arkadaşımın türk kahvesini sevdiğini biliyordum ona göre  hazırlıklı gittim ama 6 kişilik küçük fincanı olmadığını bilmiyordum, bilsem kahveyle beraber fincanları da götürürdüm. Bana göre çok komik bir görüntüydü =) Ah ah yokluk, yeni fikirlere ufuk açıyor =P İmkansız diye birşey de yoktur =)

Sürekli türk kahvesinin çok sert ve acı bir kahve olduğundan bahseder durur çoğu arkadaşım. Onlara hep bunun doğru olmadığnı anlatmak zorunda kalırım. Espresso daha acı derdim ki bence öyle.

Başka bir türk, bizi evine davet eden arkadaşa daha önce kahve pişirmiş ve o gün bugündür sayıklıyor. Dedim sana geldiğim zaman hem yapar hem de öğretirim nasıl yapıldığını. Dışarda içilen türk kahveleri gerçekten güzel olmuyor, ben henüz iyisine rastlamadım. Hele ki İstanbulda, iyi bir türk kahvesi yapan bir yer görmedim. Hep acı hep acıydı. Bunu kastediyorlarsa haklıydılar ama bir de ev yapımı içsinler de o zaman göreyim dedim =)

Neyse en sonunda bu fırsatı yakalayarak ve sözümü de tutarak onlara yemek sonrası birer türk kahvesi pişirdim. Nasıl piştiğini görünce şok geçirdiler, bendeki şok ise evde espresso fincanı bile olmamasıydı :) Kahvenin üzerindeki köpükleri yavaşça alıp fincanlara dağıtmam onlar için bir ritüeldi sanki. İlgilerini çekti baya bense shot bardaklarında duran kahvelere gülüyordum. Neyse efendim sonuç olarak türk kahvemizi 5 İsviçreliye nasıl pişildiğini öğretmiş olup, sevdirdim aynı zamanda, sağda solda aman türk kahvesi çok acı, içilmez ön yargısından da vazgeçirdim =) Bravo bana.

Akşamın geri kalanında cocktail kursuna gitmiş olan dıiğer arkadaş bize adını unuttuğum birer cocktail yaptı.

Kocaman vazonun içindeki kocaman güzel ay çiçekleri ise bizim ev hediyemizdi. Vazo biraz büyük gelse de harika durdular.








Çok eğlenceli, bol kahkahalı hoş bir akşam geçirmiş olduk.

8 yorum:

FıstıklıTombi dedi ki...

Kesinlikle sana katılıyorum
İstanbul'da güzel bir türk kahvesi yapan bir yere bende hiç rastlamadım
Şekerli dersin acı getirirler
Sade dersin kahveyi sulandırıp getirirler
En güzeli senin de dediğin gibi ev yapımı

Arkadasının masa üzeri objelerine bayıldım yahu...

Kokteyl kursuna gitmiş arkadaşına selamlarımı ve sevgilerimi ilet,Darla'da bir gün eve çıkarsa seni onur konuğu olarak davet edecekmiş de :)

Kalp kalp Kalp

^zeynep^ dedi ki...

DarLa,
Evet en iyi kahve evde yapilani :)
Masa üstü objeler harika duruyordu gercekten.

Hahaha, bas üstüne ;)

Barbygirl_here dedi ki...

Tr'de disarida Turk kahvesi istedin mi,aman pek zor gelir o yogunlukta,calisanlara,Turk kahvesi yapmak,ondan ozensiz,tatsiz olur :)
En guzeli,evde,kendinin yaptigi,eminim guzel de yapmissindir canim...Fincan olsa fal icin kapatirlardi hehe :)
Masadaki objeler supermis,cok begendim.Ne guzel zaman gecirmissin arkadaslarinla...

Opuyorum Zeynep'cim ^*^

Mutlu Eller dedi ki...

Biraz maydanoz olmaya geldim: yok canım İstanbul`a haksızlık etmeyin, güzel yapan yerler de var, hem artık zaten herkes makinede Türk kahvesi pişiriyor:)

Handesign... dedi ki...

Ben de İtalya'da yaşarken kahve götürmeyi akıl etmiştim ama malesef cezveyi edememiştim biz de küçük tenceremsi bir kapta pişirirdik türk kahvemizi =)
Ama herşeye rağmen misssler gibi oluyordu =)

^zeynep^ dedi ki...

FerahFeza'cim,
o bardaklarda bile fal baktirmaya kalktilar, dedim bu böyle olmaz ki (sanki bakmayi biliyomusum gibi) :) Evet gerçekten iyi geldi bana da biraz arkadaslarla vakit geçirmek :) öptüm ben de!!

Semi'nin Mutlu Elleri,
Buyur istedigin kadar maydanoz ol ama Allah rizasi için bize su adresleri ver, kendim icin degil, turistler icin istiyorum bunu :):) makine de denemedim daha.

^zeynep^ dedi ki...

Handesign,
orada eminim en azindan Espresso fincani varmistir :)

Handesign... dedi ki...

evet evet :D o fincandan yana hiç sıkıntımız olmadı :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...