1 Aralık 2009

okuyorum ama...



























... hep yarım kalıyor kitaplarım:(
Gün oluyor bir kitaba başlarım büyük bir keyifle heyecanla okurum, hatta bitince de üzülürüm. Ama son zamanlarda nedense bir türlü beni etkileyen bir kitaba rastlamadım. Kafamı da veremiyorum açıkçası. Bir kaç gündür çok yorgun düştüm, ne zamanki kitap okumaya yeltensem göz kapaklarım ağırlaştı.
Safiye Sultan'a başlayalı çok oldu, sevmedim hikayeyi, sıktı bunalttı bıraktım. Sonra dedim Elif Şafak'ın Siyah Süt adlı kitabını beğenmesem de bir şans daha vereyim Aşk'ı okuyayım. O da sarmadı, fazla ilerlemeden bıraktım. Dedim hadi eskilerden bir şey olsun, hikayesi de ilginç gibi Danielle Steel'in Hayalimdeki kadın adlı kitabını okumaya başladım, onu da sevmedim, bir kenara attım.
Son olarak uzun zamandır beklettiğim yeni kitaplarımdan Uçurtma Avcısını aldım elime onu okuyorum şu an. Şimdilik iyi gidiyor hikaye. Bunu yarım bırakacağımı düşünmüyorum.
Ben normalinde bir kitabı bitirmeden, diğerine başlamam ama bir kitabı sevmediysem de zorlayarak, sırf okumuş olmak için, bitsin diye de okumanın bir faydası yok kenara bırakır yenisine başlarım. Belki sonu güzeldir diye okumaya devam ettiğim zamanlar da oluyor ama yukarıdakilerde şimdilik öyle bir durum söz konusu olmadı.
Okuyacak çok kitabım var nasılsa. Arada hoşuma giden, beni sürükleyen birşeyler çıkar elbet.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

zeynebim,
aşk'a bir sans daha ver bence
belki daha mutlu bi zamaninda.
Optuk, kiraz...

serrose dedi ki...

Bahsettiklerinden Danielle Steel hakkinda fikrim yok sadece.

Safiye sultan 3 seri halinde okumustum.Cok uzun detaylar var ama beni kendine cekmisti.Bir daha dene bakalim :)

Ucurtma avcisini bir solukta okmustum hatta aglamistim.Etkileyici bir yazim dili ve hikayesi var.Bitirirsin kesin.Filmi de varmis izlemek istiyorum.

Elif Safak Ask benim de elimde bu ara okuyunca sariyor.Epey ilerliyorsun ama ben birakinca tekrar donemiyorum ona sorunum bu :) Bir alsam elime bitecek te :)

Hadi bakalim diger kitaplari da isterim gormek

Gecmis bayramin kutlu olsun.

Sevgiler

Sergul

Defnenin Annesi dedi ki...

ben daha türkce kitap okumadim. Ama ucurtma avcisini sevgili cok begenmisti. Benimde elimde suc ve ceza bir türlü bitmiyor. Ben hic birseyi yarim birakamiyorum, o yüzden zor mor okuyorum hergün birkac sayfa... Amazondan birsürü kitap aldim hepsi okunmayi bekliyor... Ama bu yil bitcek bu kitap diye söz verdim kendime...

GeCe dedi ki...

bende siyah sütten sonra aşka teredddüt ettim ama şimdi favorim bence biraz da ruh haliyle alakalı insan farklı zamanlarda farklı kitaplardan zevk alıyor şimdi beğenmediğini birkaç ay sonra beğenebiliyorsun

Adsız dedi ki...

benim de yarım kitaplarım çooooooooooook çoooooooook fazla hem de

geçmiş bayramın kutlu olsun canım

Fatih dedi ki...

Bu sorun bende 12-13 yaşından beri var. Açıkcası kitap okumayı çok sevmem ama bazı kitaplar beni alıp götürür onları okumak için neredeyse tüm günümü veririm. Yalnız tamamen okuduğum kitap sayısı doğrusu çok azdır :) Bazı kitapları okurken sabır en büyük çözüm bence.

^zeynep^ dedi ki...

@Kirazim, bence de, daha mutlu bir zamani beklemeli belki de.

@Sergül'cüm "bir hürrem masali"ndan sonra hiç bir cariye kitabi sarmadi beni:) niyetimde vardi serinin 3ünü de okumak. bakalim artik. digerlerini de okuyacagim ama önce uçurtma avcisi, hazir iyi gidiyorken:)

Senin de geçmis bayramin kutlu olsun canim!

@Yeliz'cim ha gayret, bir ay kaldi sunun surasinda;)

@Gece'cim dedigin dogru, insan farkli zamanlarda farkli kitaplardan hoslaniyor sanki.

@çilegim, senin de geçmis bayramin kutlu olsun canim!! sen su an hangileri yarida kalmis yaz istersen, bildiklerim varsa arada, bunu bitirmelisin diyebilirim belki;)

@Fatih'cim okudunmu tam okuyorsun yani... bir günde. demekki kitabin sürükleyici olmasi lazim:)

nergisce dedi ki...

sectigin kitaplar aslinda cok kaliteli ama insana bazen böyle oluyor mesela ben eger cok kaliteli bir kitap okduysam diger secimlerimde zorlaniyorum ve bir türlü iyi bir secim yapamiyorum bu aralar böyle bir durumdayim mesela:)
neyse buda gecer elbet:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...