5 Aralık 2009

ilk yağlı boya çalışmam




Son olmaz işşallah!!! Bir günün sonunda elde ettiğim çalışma. Çok zevkli bir o kadar da sabır gerektiren birşey. Bu henüz bitmedi. Ne zaman bitiririm bilmiyorum. Boyarken öyle keyif aldım ki anlatamam. Resmen terapi gibi geldi. Bir an her şeyi unutup tüm dünyam bu resim oldu. İlk yağlı boya resimim.
Hani yağlı boya / sulu boya workshop'una gideceğimi anlatmıştım. Oradaki bayan sadece akrilik boyalardan bahsediyordu. Yağlı boyayı sordum. Bana sen yağlı boya mı yapmak istiyorsun dedi önce. Evet dedim, nasıl birşey olduğunu öğrenmek istiyorum. Daha sonra sadece ben yağlı boyalara yöneldim. Merak ediyordum çünkü nedir nasıldır diye. Yağlı boya ile çalışmanın biraz zahmetli olduğunu anladım o günün sonunda. Ve bir çalışmanın haftalar sürebileceğini anladım. Çünkü çabuk kurumuyor, boyaların üzerinden başka boyayla geçmek istiyorsan kurumasını beklemen lazım. Yoksa boyalar birbirine karışıyor. Bu yüzden benimki bi acayip oldu. Bir günde yapmaya çalıştığmdan.
Ancak o gün tüm bunları öğrendikten sonra orta okuldaki resim öğretmenime hak verebildim (!). Niye yağlı boya yapmıyoruz diye başının etini yediğimi hatırlarım. Bana hep, kuruması çok uzun sürüyor, yer yok falan derdi, ben kızardım. Şimdi düşünüyorum da bir yığın "çocukla" bu işe gerçekten kalkışılmayacağını anladım. Çünkü fırçaların, boyaların temizliği de çok dikkat gerektiriyor. Temizliği için terebentin kullanılıyor. Ve suda yıkanmıyor yağlı boya fırçaları. Terebentin tehlikeli madde olduğu için lavabodan boşaltmak yasak, bu yüzden ayrı bir kapta biriktirilp alındığı yere geri götürülmesi lazım. Çevreye zararlı maddeler içeriyor yani bu yağlı boya işi. Bu yüzden elindeki malzemeleri şartlara uygun bir şekilde atmak gerekiyor.
Evde kendime ait ayrı bir odam olsa bazı girişimlerde bulunurdum heralde. Ama yok. Şimdilik kurslara devam ederek alabilirim hevesimi.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

ciddi soyluyorum,
bu kadar kısa surede bitmis
ve yapmaya yeni baslamis birisinin elinden cikmis gibi degil, gayet profesyonel gozukuyor,
eline saglik Zeynebim

nergisce dedi ki...

cok hos:) Insallah devam edersin azmin hic tükenmesin:)

Unknown dedi ki...

Öğrenilmiş kızgınlıklar işte hoca nedenini anlatıyor ama kafanda bitirmişsin olayı ondan kızıyosun o bende de var ne yazık ki insanları cümlelerinin sonuna kadar dinleyip "hmm doğru söylüyo olabilir" diye hiç düşünememekten sabırsızlıktan mıdır nedir ama bildiğim tek şey var haklı çıktıklarını gördüğümde her seferinde çok utanmışımdır niye hemen tepki verdimki diye :)) tablö çok hoş ellerine sağlık

YİĞİT ERTEM dedi ki...

Çok beğendim,çok güzel

Güzel çalışmalarınızın devamını dilerim

GeCe dedi ki...

devamını getir bence bırakma ilki oldukça başarılı

BirSen dedi ki...

Bende diger arkada$larima katiliyorum, tablolarin gercekten bir profesyonelin elinden cikmi$ gibi görünüyor.
Kesinlikle devamini getir bence,yetenekli gördüm seni bu konuda.;)

Defnenin Annesi dedi ki...

wow harika.... gercekten cok begendim

Adsız dedi ki...

bence de son olmaz insallah zeynepcim, ve ne demek benimki bi acayip oldu? "bi acayip" sensin :) ben bilmem! devamini bekliyorum...

Profösör dedi ki...

Bence devam edin resm yapmaya. Dikkatimi çekti bu çalışmanız. Devamı gelr sanırım.

AYŞELON dedi ki...

çok güzel görünüyor.bence yeteneğinizi değerlendirmek gerek...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...