18 Kasım 2009

kıyafet kombinleme & gardrop düzenleme 1

Öncelikle şunu belirteyim. Ben ne bir stilist, ne de bir modacıyım. Herkesin kendine yakışanı giymesi gerektiğini savunanlardanım. Buraya sadece katıldığım workshop'tan öğrendiklerimi, görüşlerimi paylaşmak istedim bu kadar:)
Sırf değişiklik olsun diye, aynı zamanda merakıma da yenik düşerek kıyafet kombinleme & gardrop düzenleme ile ilgili bir workshop'a katılacağımdan bahsetmiştim. Workshop'un tanıtımında en vurucu cümle şuydu "gardrop'unuz dolu fakat hâlâ giyecek birşeyiniz mi yok?" gibicesinden birşeyler yazıyordu. Siz olsanız merak etmez miydiniz Allah aşkına?:)
Dedim aha tam bana göre, çünkü bazen sabahları otururup elbise dolabın karşısına ne giysem diye bön bön bakarım dakikalarca. Bu durumdan kurtulmak için belki işe yarar diye geçen Cuma gittim.
Yağlı boya workshop'u çok daha eğlenceli geçmişti benim için. Bu kıyafet kombinleme ile ilgili olan tam bir hayal kırıklığıydı. Bende ayrıca merak uyandıran gardrop düzenleme kısmıydı ama o konuya fazla girmedik.
Gardrop düzenleme dediği de şuymuş:
Gardrop'ta bulunması gereken ana renkler, giysilermiş. Yani modası geçmeyecek olan renkler her daim gardrop'ta bulundurulup, icabında trendlere göre ufak tefek aksesuarla kombinleri tamamlamak. Bu yüzden bu ana kıyafetler daha uzun süre kullanılabilmesi açısından, kalitesine önem verilebilirmişşş. Anladınız siz onu:)
Neymiş bu "klasik" renkler bir göz atalım:
Siyah, Antrasit, Lacivert (koyu mavi), koyu kahve
Bunlar gardrop oluşumunun en başında yer alması gereken temel renklermiş. Bunlar mesela palto, ceket, pantolon, etek, ayakkabı veya çantalar olabilirmiş. Bu eşyalar bu renklerde olduğu sürece giyim kuşam konusuna sağlam adımlarla başlamış oluyoruz.
Diyelim bu sene mor moda, illaki mor çizme ve çanta istiyorsunuz veya palto. Eğer fiyatı uçuksa tekrar düşünmeli. Mesela SİYAH olsa, HER ZAMAN, HER ŞEYLE kullanırsın, çok beğendiğin bir modelse, rahat ve pratikse, modası geçmeyeceği için kalitesine önem vermek mümkün.
Ama bunlar zaten bildiğimiz şeyler değil mi? Birşey alırken demez miyiz "ah bu her şeyle uyar, bunu alabilirim" ki bu % 99 siyah olur ya da "çok güzel ama her şeyle kullanamam ki bunu" demiyor muyuz? Evet diyoruz. Bu yüzden yeni bir şey öğrendiğimi söyleyemem.
Trend olan şeyleri daha çok aksesuarlarla tamamlamak mümkün. Şu an aklıma gelen örnekler:
Fular, Şal, Kolye, Yelek, Bileklik, Kemer, Çorap
Gidilecek ortama göre bu aksesuarların da şekilleri, desenleri, büyüklükleri değişiklik gösterebilir.
Şimdilik aktarabildiklerim bu kadar:)

4 yorum:

ayci dedi ki...

beni gardorobum benim ruh halime göre bir doluyor bir bosaliyor :)

ruh halini napcaz ya peki :)

^zeynep^ dedi ki...

@Ayci
Ay doğru bi de şu ruh hali var!! bunun için de doktorlara mı danışsak :P

ferulago dedi ki...

Benim gardrobumda benimkinden çok kocamın giysileri var :) (2 ev olunca insanda böyle oluyor haliyle)

GeCe dedi ki...

ya bende düşünüp duruyorum karşısında ama aksesuarlar konusunda zayıfım itiraf ediyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...